Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Şırnak Cizre'ye Hakkari Yüksekova'ya dönüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Şırnak Cizre'ye Hakkari Yüksekova'ya dönüşecek

24.05.2017 - 12:23 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var. Bunu çözeceğiz" dedi. Bir katılımcının, Cizre'nin il olması yönündeki isteğini ifade etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tamam o olacak sen merak. Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Şırnak'ı, Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız. Bir kalkınma hamlesi yapacaksanız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihdam seferberliğinde işe alınan kişi sayısının 1 milyon 170 bine ulaştığını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Şırnak Cizreye Hakkari Yüksekovaya dönüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bir teklifim var, gelin yerli otomobilimizi TOBB camiasının içinden çıkaralım" dedi. Erdoğan'ın bu sözünün ardından, söz alarak konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kendilerinin bu yönde çalışma yapacaklarının sözünü verdi?.

Haberin Devamı

Faizi bir sömürü aracı olarak gördüğünü söyleyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: İş dünyasının desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir.Mevzuat amcadan halen kurtulamadık. Brürokratik oligarşi her yerde sorun olmaya devam ediyor.Sizlerin aynı zamanda bulunduğunuz şehirlerin kanaat önderleri olduğunuzu da biliyorum. Bu salon aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır.

FAİZİ SÖMÜRÜ KAYNAĞI OLARAK GÖRÜYORUM

Her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu dillendiren bir başbakan, bir cumhurbaşkanı olarak hep gündemimde tuttum, hala da gündemimde. Gündemimde olmaya da devam edecek. Çünkü faizi, hep söylüyorum, çok açık net söylüyorum, yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var. Açık ve net söylüyorum yüksek faizi sömürü aracı olarak görüyorum. krediye mahkum olan imzayı atıyor. Bu anlayış adil değil, bunu da çözeceğiz.Sizlerin aynı zamanda bulunduğunuz şehirlerin kanaat önderleri olduğunuzu da biliyorum. Bu salon aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır.

Haberin Devamı

BU MİLLET ALNI ÖPÜLESİDİR

Özellikle 15 Temmuz'da güçlü duruşunuzla Ahilik sıfatını hak ettiğinizi ortaya koydunuz. Her birinize şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O çağrıya anında cevap vermek suretiyle bu milletin alnı öpülesidir. Dünyada bu milletin eşi benzeri yok. TOBB ülkemizin geleceği ile ekonomi ile demokrasinin aynı bütünün parçaları olduğunu kabul etmiş bir kurumdur. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini yaşayarak hiç unutmamalıyız. Gücümüzü ve motivasyonumuzu bu yaptıklarımızdan alıyoruz. Sürekli ecdada atıfta bulunmamızın sebebi budur. Geçmişini bilmeyen gelecekte nereye gideceğini de kestiremez. Türkiye'nin 2023 hedeflerini 2011 seçimlerinin ardından ilan ettik. Bu arada boş durmuyor, 2023 hedeflerimizi bir adım daha ileri taşıyacak mahiyette çalışmalar yürütüyoruz."

Haberin Devamı

'6 AYLIK YOL HARİTASI' AÇIKLAMASI

Yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımızdan şunu kendilerinden yapmalarını istedim; "Yol haritanızı 6 aylık olarak hazırlayın getirin" diyeceğim. Biz 6 aylık yol haritası ile 2019'un hazırlıklarını yürüteceğiz. Bu konuda herkes 'benim de burada sırtanacağım bir yük vardır' anlayışında olacaktır.Türkiye 2035 yılında 90 milyonu aşacak olan nüfusu ile bu bakımdan dünyanın ilk 20 ülkesinden biri olarak gücünü devam ettirecek. Rekabet gücümüz de her sene yükselecektir.

ŞIRNAK CİZRE'YE, HAKKARİ YÜKSEKOVA'YA DÖNÜŞECEK"

Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Şırnak'ı, Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız. Bir kalkınma hamlesi yapacaksanız şehircilikten başlayacaksınız.

Haberin Devamı

1 MİLYON 170 BİNE ULAŞTI

7 Şubat'ta TOBB'da yaptığımız davete (istihdam çağrısı) iş dünyamız sağolsun, gayet başarılı, net bir cevap verdi ve rakam, 1 milyon 170 bine ulaştı. Demek ki benim milletim, benim girişimcim, istediği zaman bunu yapabiliyor. Bundan sonraki süreçte de bunu yapabileceğine inanıyorum.
YERLİ OTOMOBİL AÇIKLAMASI

Diyorum ki; gelin şu yüzde 100 yerli üretim olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözünün ardından, söz alarak konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kendilerinin bu yönde çalışma yapacaklarının sözünü verdi)"