Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Yeniden dirilişin arifesindeyiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Yeniden dirilişin arifesindeyiz’

22.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir dönemin arifesinde bulunulduğunu belirterek, “Bu dönemin adı, yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Yeniden dirilişin arifesindeyiz’

Erdoğan dün Eyüpsultan’da Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) genel merkezini açtı. TÜGVA Genel Merkezi’nin hem müştemilatı hem de mimarisiyle vakfın misyonuna yaraşır bir yer olduğunu ifade eden Erdoğan, TÜGVA Genel Merkez binasının, amacı gençlere hizmet olan diğer vakıflar ve dernekler için de bir model teşkil edeceğine inandığını söyledi. Burada yaptığı konuşmada gençlere seslenen Cumhurbaşkanı, milletin desteğiyle darbe dönemlerinin baskıcı, faşist, insanı ezen anlayışını rafa kaldırdıklarını, 28 Şubat dönemlerinin üniversitelerdeki utanç sahnelerine son verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, şöyle devam etti: “Hiçbir evladımızın inancından, kılık kıyafetinden, dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık. Bu süreçte sadece kendimize veya tabanımıza değil, bizimle aynı dünya görüşünü paylaşsın paylaşmasın, milletimizin tamamına hizmet etmenin çabasını güttük. Kendimize yapılanların hiçbirini başkalarına yapmadık. Son 16 yılda mevzi kaybedenler sadece vesayet odakları olmuştur.”

‘İmtiyazlılar rahatsız’

“Son 16 yılda gelir kaynakları kesilenler sadece çalışmadan, üretmeden, hiçbir riske girmeden para kazanmaya alışmış asalaklar olmuştur. Son 16 yılda güçten düşen sadece millete tepeden bakmayı alışkanlık haline getiren bir avuç seçkin olmuştur. Bunların dışında hiçbir kimsenin, hiçbir vatandaşımızın, hiçbir etnik veya dini grubun özgürlük alanı daralmamış, hayatına müdahale edilmemiştir. Türkiye’nin son 16 yılından rahatsız olanlar da senelerdir kendilerini imtiyazlı vatandaş konumuyla görmeye alışanlardır.”

Haberin Devamı

‘Şahlanış dönemi’

Millet olarak yeni bir dönemin arifesinde bulunduklarını ifade eden Erdoğan, “Bu dönemin adı, yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem yeniden büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir. Elbette bu idealin bir yanı coğrafyamızla ilgilidir. Ancak bu asla yayılmacı bir ideal değildir. Suriyelilerin varil bombaları altında can vermediği biz düzenin inşası için çalışıyoruz... İşte ana muhalefetin başı. Dün İngiltere’de ‘Türkiye’deki Suriyelileri, biz geldiğimizde tekrar Suriye’ye göndereceğiz’ diyor. Bunun insanlıktan nasibi var mı? Ensarla muhacir nedir, bu adam bilmez. Çünkü bunlar her zaman zulümle iç içe olmuşlar. CHP’nin tarihini biz iyi biliriz. Onların, yakın siyasi tarihimizde Adnan Menderes’i, arkadaşlarını nasıl idam ettikleri gayet iyi biliriz. Onlar teröristlerle Ankara’dan İstanbul’a yürüyebilirler. Biz ise rahmet erleriyle şefkat erleriyle yürürüz. Bay Kemal, sen onlarla yürümeye devam et. Biz mazlumlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Yeniden dirilişin arifesindeyiz’

Kamboçya Başbakanı Sen’i kabul etti

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamboçya Başbakanı Hun Sen’i İstanbul’da kabul etti. Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’ndeki kabulün ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Kabul ve görüşme, basına kapalı 1 saat 40 dakika sürdü.