Dünya DAEŞ rejimi vurdu

DAEŞ rejimi vurdu

21.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Suriye’de terör örgütü DAEŞ halen etkili olabileceğini gösteren bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda Suriye ordusundan 35 askerin öldüğü ifade ediliyor

DAEŞ rejimi vurdu

Suriye’de sona erdiği iddia edilen terör örgütü DAEŞ’in Suriye ordusuna yönelik büyük bir saldırı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamaya göre tarihi Palmira kenti yakınlarında gerçekleşen saldırılarda toplam 35 Suriye askeri hayatını kaybetti. Gözlemevi DAEŞ’in Suriye’nin Irak sınırına yakın Bağuz köyünü kaybettikten sonraki en büyük saldırısını gerçekleştirdiğini bildirdi. Humus ilindeki çöl bölgesinde sıkışan terör örgütü DAEŞ, Suriye ordusu ve İran destekli gruplardan oluşan rejim güçleri ile çatışırken yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, vur kaç taktiğini uygulayan az sayıda DAEŞ’li rejim askerlerini pusuya düşürdü. İki taraf arasında şiddetli çatışmalar yaşanmasının ardından İran destekli yabancı gruplar, rejim askerlerine destek için bölgeye gitti. Kaynaklar, çatışmalar sonucu rejim askerinden 35’inin öldüğü, onlarcasının da yaralandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Çölde dağınıklar

Terör örgütü DAEŞ, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK tarafından Fırat’ın doğusundan çıkarılmasının ardından yalnızca Humus’ta Suriye rejimi kuşatmasındaki bölgede varlığını sürdürüyor. DAEŞ’liler çöl bölgesinde dağınık biçimde konuşlu bulunuyor. Bölgede, daha önce Rakka ve Deyrizor merkezinden YPG ve rejimin tahliye ettiği yaklaşık bin 500 kadar terörist olduğu tahmin ediliyor. Çöl bölgesindeki yerleşimlerin çoğu, köy altı ve çöl konar göçerlerine ait geçici barınma noktalarından oluşuyor. Bu nedenle örgütle çölde cephe savaşı yürütmek zorlaşıyor. Irak’ın Enbar vilayetinin batısındaki çöl bölgesinde kazandığı deneyiminden istifade eden örgüt, bu bölgede sivilden ziyade savaşçı barındırıyor.

Kosovalı DAEŞ’liler ülkelerine getirildi

Suriye’de terör örgütü DAEŞ saflarında savaşan Avrupalıların geleceği bir sorun olmaya devam ediyor. Dün çok sayıda Kosovalının ABD aracılığıyla ülkelerine geri getirildiği öğrenildi. Başkent Priştine’de basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı Abelard Tahiri, “Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 110 Kosovalı Suriye’den İstanbul üzerinden uçakla ülkeye getirildi” diye konuştu. Vatandaşların ülkelerine getirilmesinin geçen yıl ekim ayından bu yana mevcut olan bir taahhüdün sonucunda gerçekleştiğini belirten Tahiri, “Bu doğrultuda kurulan görev gücü, ABD başta olmak üzere terörle mücadelede ittifakta olan ülkelerin yardımıyla yönetildi” ifadesini kullandı. Suriye’den getirilen kadın ve çocukların başkent Priştine yakınlarındaki Vranidoll Sığınmacı Merkezine yerleştirildiği, Suriye’de terör örgütleri saflarındaki dört yabancı savaşçının 48 saatlik bir gözaltı süresi bulunduğu, kendileri ile ilgili daha detaylı bilgilendirmeyi Özel Savcılığın yapacağı bildirildi.