Geri Dön

Dağ çileği reçeli tarifi

Dağ çileği normal çileklere göre çok daha minik ve çok daha pütürlü yapıda olurlar. Birçok faydası bulunan dağ çileği ile reçel yapmaya ne dersiniz? Normal çilek reçeline göre farklı bir tada sahip olan dağ çileği reçeli tarifini sizinle paylaşıyoruz.

Dağ çileği reçeli tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 kg dağ çileği
-3, 5 su bardağı şeker
-3-4 damla limon suyu

Dağ Çileği Reçeli Nasıl Yapılır?

-Yıkanan dağ çileği tencereye alınır ve üzeri şekerle kaplanıp kapağı kapatılıp 1 gece bekletilir.
-Ocağa alınıp yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir.
-İnmesine yakın limon suyu damlatılıp ocaktan alınır.
-İlk sıcağı geçtikten sonra kavanoza koyun ve ters çevirin.
-1 gece bekletin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber