Siyaset Dağ fare doğurdu

Dağ fare doğurdu

22.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milletin kur ile faiz arasına sıkıştırıldığını belirten Öztrak, “Tedbirler manzumesine, tablolara baktığınız zaman bundan öncekilerden hiçbir farkı yok. Yani dağ fare doğurmuş oluyor” dedi

Dağ fare doğurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni ekonomik programı değerlendiren Öztrak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Tek adam, ‘kriz mıriz yok, bu kriz bizim krizimiz değil’ diyor. Ama bir genç işsizim diye kendini yakmaya kalktı. Vatandaşın krizi farklı bu ülkeyi yönetenlerin krizi farklı. Programı açıklayanın tek adamın damadı olması liyakat bakımından sorun yaratmaktadır. Bu program açıklanmadan bir hafta önce Cumhurbaşkanı kendisini Varlık Fonu’nun başkanlığına damadını da başkanvekilliğine atadı. Bu yapılanlar ciddi bir hanedan görüntüsü veriyor.”

‘Hibe mi değil mi?’

Öztrak, “Diğer önemli sıkıntı, bu uçan saray meselesidir. Devletin kesesinden bir kuruş para çıkmamış. Hazine’nin internet sayfasına bu uçağın hibe sözleşmesinin bir örneğini koysunlar görelim bakalım hibe mi değil mi? Bu uçan sarayla ilgili boyanıyor dendi. Ne kadar para ödenecek? Bizim duyduğumuz 100 milyon dolar. Demek ki milletin cebinden 100 milyon dolar çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

Öztrak şöyle devam etti: “Milleti kurla, faiz arasına sıkıştırdılar. Bu YEP dedikleri Orta Vadeli Program’la ilgili olarak bir tek isminin değiştiğini görüyoruz. Ama tedbirler manzumesine, tablolara baktığınız zaman bundan öncekilerden hiçbir farkı yok. Yani dağ fare doğurmuş oluyor. OVP yükü; çiftçinin, emeklinin, çalışanların sırtına yüklenmeye hazırlanılıyor buna karşın rantiyelerle ilgili hiçbir düzenleme yok. Bu iktidar Türkiye’de kriz olduğuna inanmıyor. İnanmadığı için de bir tane Orta Vadeli Program yapmış getirmiş 3 sene boyunca büyüme hızı yüzde 5’i yakalayamıyor. Finans ahalisi de alkışlıyor. Doğru bir yönetimle bu krizden 6 ayda çıkılır ama şu andaki mevcut yönetim bu krizden 6 yılda çıkamaz. Yaptıkları Orta Vadeli Program’dan belli oluyor.”

‘PM karar verecek’

Öztrak, Muharrem İnce’nin CHP’nin İstanbul adayı olması ihtimalinin sorulması üzerine, şunları söyledi: “İsimlerle ilgili kararı verecek olan Parti Meclisimizdir.”

Öztrak, Berberoğlu’nun durumuyla ilgili bir soruya da “Gerekçeli kararın yayımlanmasını bekliyoruz. Hukukçu arkadaşlarımız gördükten sonra bir eylem planını oluşturacağız. Burada Meclis Başkanı’na büyük görev düşüyor. Güçler ayrılığı çerçevesinde Meclis’e mutlaka sahip çıkması lazım” yanıtını verdi.

Yazarlar