Siyaset ‘Dağda teröristle mücadele yetmez’

‘Dağda teröristle mücadele yetmez’

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütlerinin ‘hak ve özgürlük’ adı altında biat etmeyen herkesi zulüm edip öldürdüğünü belirterek, “Sadece dağda teröristle mücadele yetmez. Teröristin ideolojisiyle de mücadele etmeyi hep birlikte başarmamız lazım” dedi.

‘Dağda teröristle mücadele yetmez’

Tunceli’de Munzur Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılan Çavuşoğlu, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. “Dünya bu terör belasıyla karşı karşıyadır, büyük bir testtir, büyük bir sınavdır” diyen Çavuşoğlu şunları söyledi: “Çifte standartları, ikiyüzlülükleri görüyoruz. Sadece ideolojisi kendisine yakın diye terör örgütlerini destekleyen siyasi partiler, hatta ülkeler ve hükümetler, uluslararası örgütler görmeye başladık.”

Haberin Devamı

Türkiye’nin terörizmle mücadelede hem teröristlerle hem de DAEŞ, PKK gibi terör örgütlerinin ideolojileriyle mücadele ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

‘Sakıncalı ideoloji’

“PKK bugün ‘Kürtlerin haklarını savunuyorum’ diye ortaya çıkıyor. Yine aşırı terör örgütlerine bakın, ideolojiyle beraber ‘hak ve özgürlük mücadelesi’ diye başlıyor. Ama ‘hak ve özgürlük mücadelesi’ dediği şey de esasen elinde bir silah ve kendisine uymayan herkese zulmediyor, biat etmeyen herkesi öldürüyor, yakıyor, yıkıyor. İşte bu ideoloji çok sakıncalı bir ideolojidir. Sadece dağda teröristle mücadele yetmez. Teröristin ideolojisiyle de mücadele etmeyi hep birlikte başarmamız lazım.”

‘Dağda teröristle mücadele yetmez’

Tunceli’de ilk olarak Valiliği ziyaret eden Çavuşoğlu’nu Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ile AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Ferdibek karşıladı.