Siyaset 'Daha birçok tedbir olacak'

'Daha birçok tedbir olacak'

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Daha birçok tedbir olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Saraçhane’deki merkez binada CHP Meclis Grubu ile bir araya geldi. İmamoğlu, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesinde, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte kameraların karşısına geçti. İmamoğlu, şunları kaydetti: “Bu süreç, herkesin ‘Ben, nasıl katkı sunabilirim. Ben, bir arkadaşımın hatasını nasıl telafi edebilirim, düzeltebilirim’ anlayışıdır. Burada kişisel ego, kişisel tarifler, kişisel hedefler, kişisel tavizler ya da kişisel beklentilerin sona erdiği bir andan bahsediyoruz. Sırtında bu yükü taşıyabilen, bunu hissedebilen arkadaşlar olarak sizleri görüyor ve inanıyorum ki bunu en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Bunu ısrarla yapmayan, bunun karşısında duran ya da kişisel reflekslerinden vazgeçmeyen, önerilere ve uyarılara rağmen, bu bahsettiğimiz yol haritasını uymayan, çok net ifade ediyorum ki, ne partimizin ne de benim, bu yol haritamızdaki yol arkadaşı olması mümkün değildir. Büyükşehir Belediyesi çatısı altında çalışanlar, bu şehrin 16 milyon insanına hizmet edecek. Ona buna değil. O dönem bitti. Bunu hissettirmeniz için, burada basının huzurunda, toplumun huzurunda rica ediyorum, lütfen, her gördüğünüz çalışana mutlaka selam verin, gülümseyin, elini sıkın. Deyin ki, ‘Kardeşim, ayrı gayrı yok. Yeter ki işini yap. Alın terini dök.” Bir gazetecinin, “İEET, İSKİ ve diğer şirketlere talimatlarınız olmuş. Başka talimatlar ve önlemler olacak mı”? sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi: “Bu talimatlar olacak. Bilgi istemek, Büyükşehir Belediyesi’nin kurumlarından ya da birimlerinden, bazı konuları teminat altına almak, bazı konuları belediyenin hafızası saklamak, tedbir almak bizim vazifemiz. Daha birçok tedbir olacak, birçok konumuz olacak. Bunlar, mali düzeyde olabilir, insan kaynaklarının tespiti düzeyinde olabilir, iştirakler düzeyinde olabilir. Uzman ekiplerimiz çalışıyor. Bizim için şeffaflık ana prensip olduğu için orada gizli saklı bir şey yok. Biz sadece, kamunun hafızasını, kamu içerisinde hukuka uygun bir şekilde, şahsıma değil, yine kamunun uygun gördüğü noktada muhafaza etme talimatlarıdır bunlar.”

Haberin Devamı

İmamoğlu, dün ayrıca başkanlık katındaki avluda çalışanlara seslendi. İmamoğlu, “Her çalışan arkadaşımızın alın terine, emeğine inanılmaz saygı duyan bir vicdana ve ahlaka sahibim. Aynı vicdanı ve ahlakı sizlerden de beklerim. Yapının içerisinde, maaşını alıp buraya hizmet etmeyen kişiler varsa, ben söylemeden istifasını versin, gitsin. Belediye başkanlığım sürecinde böyle bir şeye asla müsaade etmeyeceğim” dedi.

‘Kurum dışına herhangi bilgi çıkarılması yok’

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden “veri tabanı talimatı” haberleri üzerine açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlgi yazıyla amaçlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı ve alt yapılarının yedeklerinin ve log kayıtlarının, bilgi güvenliği standartlarına uygun olarak, 31 Aralık 2018, 31 Mart 2019 ve 18 Nisan 2019 tarihli olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin dijital arşivinde tutanak ile kayıt altına alınması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi veri merkezinde muhafaza edilmesi olup, kurum dışına herhangi bir bilginin çıkarılması söz konusu değildir. Bütün iş ve işlemler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde; ilgi yazı ile görevlendirilen İstanbul Büyükşehir Belediye müfettişlerinin başkanlığında yapılacak olup İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda mevcut yetkilendirilmiş bulunan kişilerin nezaretinde gerçekleştirilecektir.” - AA

Haberin Devamı

‘Kalp kıran bizden değil’

İmamoğlu, İstanbul’da yaşayan vatandaşların cep telefonlarına kandil mesajı gönderdi. İmamoğlu, mesajda, “Herkesin mutlu olacağı yeni bir başlangıç bu; İstanbul’a hayırlı olsun. Kalp kıran bizden değildir. Ramazanın müjdecisi Berat Kandiliniz mübarek olsun” dedi.