Daha Çekici Yanaklar İçin…

Çıkık elmacık kemiği ve gergin yanaklar sağlıklı ve genç bir görünümün simgesidir. Ancak bazı kişilerde elmacık kemikleri doğuştan ya da sonradan kilo kaybı nedeni ile çökük görünebiliyor. Yaşlanmaya bağlı olarak da yanaklar içerdikleri yağ hacmini, kolajeni ve kas tonusunu kaybederek sarkmaya başlar. Yanak çöküklüğü yaşayan kişiler, yüzlerinin çökük ve yaşlı görünmesi şikayetiyle estetik cerrahiye başvurabiliyor. Bu durumda cerrahi ve cerrahi olmayan teknikler ile daha estetik, doğal ve uyumlu bir görünüm sağlamak için yanaklar yeniden şekillendirilebilir.

Yağ ve dolgu enjeksiyonuyla ameliyatsız estetik
Dolgu ya da yağ enjeksiyonu ile yüzün orta kısmındaki kontur ve hacim kaybı ameliyatsız olarak düzeltilebiliyor. Bunun için önce bütün yüz analiz edilir ve ardından enjeksiyon malzemeleri ile hedeflenen kontur ve hacim artışı sağlanabilir. Ortalama yarım saat süren bu işlemin sonuçları geri dönüşümlüdür. Kullanılan malzemenin türüne göre 1 ile 2 yıl içinde dolgu malzemesi cilt tarafından emilir. Bu sürenin sonunda enjeksiyon uygulamasının isteğe göre tekrarlanması gerekir.

Dolgu enjeksiyonu tekniğinde iyileşme sürecine genellikle gerek olmaz. Cildin hassasiyetine göre oluşabilecek kızartı vs. birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Eğer yağ enjeksiyonu tekniği kullanılırsa Mikro ve Nano yağ alma teknikleri ile kişinin kendi vücudundan alınan yağ hücreleri enjekte edilebilir. Kişinin karnından ya da yağ hücresi içeren farklı bir bölgesinden alınan yağ hücreleri özel bir işlemden geçirilerek yanak bölgesine enjekte edilebilir.

Yanak estetiği yaptırmayı düşünüyorsanız, alanında uzman bir estetik cerraha giderek size özel daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

www.guncelozturk.com