Daha Dik Göğüsler İçin Meme Estetiği

Genellikle doğum sonrası ve ilerleyen yaşlarda sıklıkla görülen meme sarkması ve deformasyonu; hızlı gelişim, hormon dengesizliği, genetik asimetriler, ani kilo kaybı gibi nedenlerden dolayı erken yaşlarda, hatta ergenlik dönemlerinde de memede sarkmalar görülebilmektedir.

Operasyon süresi yaklaşık olarak 2 -2buçuk saat aralığında değişmektedir. En önemli etken meme dokusu, cilt kalitesi ve sarkma derecesidir. Bazen meme dokusu etrafında, meme altında ve koltukaltına doğru yağlanma deformitesi olur. Operasyon da aynı anda bu yağlarda alınır ve meme etrafının da estetiği tamamlanmış olur. Bu bölgelerde 2-3 hafta aralığında özel korse kullanılması gerekir. Meme etrafındaki fazla yağların alınması meme estetiği güzelliğini artırır. Memenin estetik olarak dikleştirilmesi sağlandıktan sonra uzun yıllar dikliğini muhafaza edebilmesi açısından alttaki kas yapısına tespit edilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Kilo kaybı gibi durumlarda memenin, volüm olarak boşalması, meme dikleştirmede volüm eklenmesi gerekir. Meme dokusu şekillendirilip alt kısımlara uygun protez meme silikonu konulabilir.

Meme dikleştirme operasyonu yaz aylarında da yapılabilir ancak daha çok bahar ve kış aylarında tercih edilmektedir. Özellikle yaz sonrası tercih edilerek hastaların, deniz ve güneş kısıtlamasına maruz kalmamak istemeleridir.

Operasyondan hemen sonra spor yapılama ve meme üzerine yatılamaz. 2 ay süre ile ağır kaldırmaktan ve ağır spor hareketlerinden kaçınmak gerekir. Meme dikleştirme operasyonları sonrası ister küçültme yapılsın ister silikonu da eklenmiş olsun yeniden emzirme mümkün olabilir.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı