Ekonomi Daha güçlü ve hızlı kararlar alacağız

Daha güçlü ve hızlı kararlar alacağız

22.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte bakanlığa birkaç kuruluşun daha eklendiğini belirterek, bu sayede daha güçlü, hızlı karar alabilen ve hızlı iş yapabilen bir bakanlık haline geldiklerini söyledi.

Daha güçlü ve hızlı kararlar alacağız

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Bakan Kurum, beraberinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi alanını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ardından Sur ilçesinde terörden zarar gören bölgede bakanlıkça yürütülen inşa çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunan Kurum, ilçede 3 yıl önce PKK’lı teröristlerin saldırılarıyla tahrip ederek ateşe verdiği, kentteki ilk Osmanlı eseri olan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması dolayısıyla ‘Kurşunlu’ diye de anılan Fatih Paşa Camisi’ni gezerek, devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Projeleri inceledi

Ali Paşa Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Kurum, Dört Ayaklı Minare ve Şeyh Mutahhar Camisi’ni ziyaret etti, esnaf ile görüştü. Daha sonra İçkale’de bulunan Valilik makamında kaymakam ve kamu kurumlarının temsilcileri ile biraraya gelen Kurum, burada yaptığı açıklamada, Anadolu’da ilk ziyaretini Diyarbakır’a gerçekleştirdiğini söyledi. Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Burada bize düşen de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak burada insanların mağduriyetini en aza indirecek çalışmaları en hızlı şekilde yapabilmek. Aldığımız emaneti daha da yukarı çekme gayreti göstereceğiz.”

Uygulamaya geçiyoruz

Bakan Kurum, buna ilişkin yapacakları toplantıda alacakları kararları yarından itibaren uygulamaya başlayacaklarına işaret etti.

“Çok kısa zamanda gereken ne ise yapıp, Diyarbakır’ı bir turizm, tarih, kültür şehri olarak, tüm insanımızın tüm bölgenin geldiği, gezdiği, eğlendiği dinlendiği bir alan haline getirmemiz gerekiyor” diyen Kurum, bunun stratejik açıdan ve bu bölgenin beklentisi bakımından önemli olduğunu vurguladı. Kurum, “Milletin mutluluğu için gereken ne ise bakanlık olarak bunları yapmaya geldik” dedi.