Siyaset ‘Daha güzel dünyayı siz kuracaksınız’

‘Daha güzel dünyayı siz kuracaksınız’

24.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın 40 ülkesinden gelen yüzlerce çocuğa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler sanatçı, politikacı, bilim adamı, öğretmen, hukukçu, olacaksınız. Gelecek nesiller için daha adaletli daha güzel bir dünyayı siz kuracaksınız” dedi

‘Daha güzel dünyayı siz kuracaksınız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde TRT tarafından düzenlenen 41’nci 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katıldı. 40 ülkeden gelen yüzlerce çocuğun yer aldığı etkinlikte 40 ülke ve son olarak Türkiye geleneksel gösterilerini sergiledi. Erdoğan, çocuklarla birlikte “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını söyledi. “Adeta karşımda BM Genel Kurulu’nu andıran güzel atmosfer var. Şu anda çok zenginim. 40 ülkeden güzel yavrular etrafımızı sarınca fakir olmak mümkün değil” diyen Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

DAHA BÜYÜK MUTLULUK YOK: Hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk yoktur. Savaşların, çatışmaların açlık ve kıtlıkların ufkumuzu kararttığı bir dönemde dünyayı güzelleştiren yegane şey çocukların tebessümüdür. Sizler bizim geleceğimizin teminatı yarınların umudusunuz. Siz çocuklar daha huzurlu, neşeli, adaletli, güzel bir dünyanın müjdecisi durumundasınız. Çocuk olmak dünyaya saf, temiz ve duru gözlerle bakmak ve yarına bu heyecanla yürümek demektir. Çocuk olmak yüreğindeki sınırsız hesapsız sevgiye sıkı sıkıya sarılmak demektir.

SİZİN İÇİN YAPTIK: Eğitim, aydınlık geleceğe açılan en önemli kapıdır. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için gece gündüz gayret gösterdik. Son derece zor şartlarda eğitim alıyorduk. Akıllı tahtaların bilgisayarların teknolojik araçların olmadığı bir Türkiye’de eğitim hayatı sürdürüyorduk. Şu anda okula başladığınızda masaların üzerinde hazır olan ders kitaplarına ulaşmak bile büyük sorundu. Biz bulamıyorduk. 17 yılda ülkemize yakışmayan bu eksiklikleri kaldırdık. Daha rahat, modern, etkin, kaliteli bir ortam sunmak için adımlar attık. Akıllı tahtalardan tabletlere kadar tüm imkanları sizlere sağlamaya çalıştık. Tüm bunları en iyi eğitim almanız için yaptık.

Haberin Devamı

SEVGİ İLE YAKLAŞIN: İnşallah sizler yarın bir sanatçı, politikacı, bilim adamı, öğretmen, hukukçu, mühendis, iş adamı veya başka konumlarda olacaksınız. İşte o zaman geriye kalan eksiklikleri giderecek, sizlerden sonra gelecek nesiller için daha adaletli daha güzel bir dünyayı siz kuracaksınız. Bu süreçte sizlerden bazı konulara dikkat etmenizi istiyorum. Büyürken kardeşliğinizi sevginizi, dünyayı değiştirebileceğinize olan inancınızı asla terk etmeyin. Rengi, dili, kökeni, milliyeti ne olursa olsun dünyanın tüm çocuklarına sevgi ve saygı ile yaklaşın.

ANNEYİ UNUTMAYIN: Aile büyüklerinizden başlayarak her alanda öğretmenlerinizin olduğunu onlardan da öğrenebileceğiniz pek çok şey olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Anneyi unutmayın. Burada anne adayları bol. Ben annemin ayaklarının altını öperdim. Öyle yetiştik. Medeniyetimizde cennet annelerin ayakları altındadır. Annemin ayaklarının öperek yetiştim. Bizi buralara hazırlayan O, anne olmasa biz olamazdık o bizi hazırladı. Hayatta öğretmenlerinizi çoğaltmayı, öğrenme kaynaklarınızı çoğaltmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

‘Daha güzel dünyayı siz kuracaksınız’

Mavi Balina uyarısı

Erdoğan, “Modern teknolojinin, bilgisayarın, internetin, akıllı telefonların, sanal oyunların sizi esir almasına izin vermeyin. Birçok çocuğun ne yazık ki mavi balina gibi vesaire nasıl intihar ettiğini takip ediyorsunuz. Yeni teknolojiler hayatınızı kolaylaştırmak, sevdiğiniz yapmaktan mutlu olduğunuz şeylere daha fazla vakit ayırmak içindir. Bu araçların sizi hayattan topraktan, akranlarınızdan, yıldızların parıltısını seyretmekten alı koymasına müsaade etmeyin” uyarısında bulundu.