Daha Işıltılı Bakışlar İçin Göz Altı Işık Dolgusu

Haberin Devamı

Göz çevresinde görülen; morluk, ince çizgiler, koyu renk halkalar ve göz altı çukurları kişileri yorgun,yaşlı ve mutsuz görünmesine neden olmaktadır. Göz altı ışık dolgusu ile içeriğinde yer alan maddelerden dolayı göz çevresine hem ışıltı ve parlaklık vermekte hem de kişiyi daha canlı ve genç göstermektedir.



Göz altı ışık dolgusu hangi hastalara uygulanmaktadır ?


Göz altı ışık dolgusu özellikle göz altı çukuru belirgin olan hastalar için idealdir. Ayrıca göz altı morlukların ve halkalanmaların azalmasına katkı sağlayarak göz çevresinin gençleşmesini sağlamaktadır.


Uygulama nasıl yapılmaktadır ?


Uygulama yapılcak alan olan göz çevresi antiseptik solüyyon ile temizlenir ve lokal anestezi yapılır, kapalı uçlu kanüllerle ışık dolgusu göz altı bölgesine enjekte edilerek hacim sağlanır. Uygulama yaklaşık 30 dakika sürmekte ve sonrasında hemen etkisini göstererek, ışıltıyı ve aydınlığı yansıtmaktadır.


İçeriğinde neler var ?


Işık dolgusunun verilmesinin nedeni ise içeriğinde bulunan ;amino asitler, vitaminler, hylauronik asit ve antioksidan gibi maddelerin yer alması ve uygulanan alana aydınlanma kazandırmasıdır.


Ne kadar etkisi sürmektedir ?


Etkisini ortalama 1 yıl boyunca sürdüren ışık dolgusu ameliyatsız ve tek seans olarak uygulanan bir işlemdir.Tekrar uygulamalar kalıcılık süresini artırmaktadır. Özelikle mevsimsel geçişlerde uygulanan ışık dolgusu; cildin doğal yapısı ile uyumlu olan özel bir karışım olduğu için herhangi bir yan etki ile karşılaşılmaz. Enjeksiyonun ardından hasta normal yaşantısına hemen devam edebilir, iyileşme sürecine ihtiyaç olmaz.


Op. Dr. Gökhan Haytoğlu
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
www.gokhanhaytoglu.com