Yaşam Mutlu bir hayat için size kimsenin anlatmayacağı minik sırlar

Mutlu bir hayat için size kimsenin anlatmayacağı minik sırlar

14.12.2017 - 15:41 | Son Güncellenme:

Hepimiz daha mutlu bir yaşamın hayalini kuruyoruz. Fakat bunun için gerçekten çaba harcıyor musunuz? İşte daha mutlu bir yaşam için hiç kimsenin size söylemeyeceği minik sırlar

Mutlu bir hayat için size kimsenin anlatmayacağı minik sırlar

Şükretmek
Yapılan araştırmalara göre hayatınızdaki küçük ya da büyük güzellikler için şükretmek mutluluk hissi veriyor. Hayatınızda sahip olduğunuz herhangi bir şeye ya da kişiye hissettiğiniz minnet duygusu sayesinde, vücudunuz dopamin ve serotonin salgılıyor. Özellikle sosyal ilişkilerde karşılıklı minnetini dile getiren insanların daha güçlü ilişkiler kurduğu da sonuçlar arasında.

Kendinizi ve duygularınızı doğru ifade etmek
İster konuşarak ister yazara ya da sanat yoluyla, duygularınızı ve kendinizi doğru biçimde ifade edebilmek daha mutlu ve tatmin olmuş hissettiriyor. Genellikle en derin duygularımız yerine oturmadığı için aklımızı oyalar. Fakat bu duyguları somut bir şekilde ifade edebilirseniz; hem bu duygular üzerine düşünme fırsatınız olur, hem de dilerseniz geçmişe bir yolculuk yapar ve her şeyi yerli yerine oturtabilirsiniz. Böylece beyninize duygularınızı ve durumunuzu analiz etme fırsatı da vermiş olursunuz.

Mükemmlikten vazgeçmek
Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmeyi acilen bırakmanız gerekiyor. Sürekli daha iyi olmaya çalışmak daha yapıcı görünse de aslında sizi yormaktan başka bir şey yapmaz. Böyle durumlarda yapmanız gereken sadece doğru kararı doğru anda vermek. Beyniniz bir kere karar verdiğinde daha rahat hissedeceğinden, iç huzurunuz da aynı ölçüde artacaktır. Mükemmel olmak zorunda değilsiniz. Bazen yanlış kararlar verebilirsiniz. Önemli olan bu yanlış kararları nasıl daha faydalı tecrübelere dönüştürdüğünüz. Herkesin batıp çıktığı dönemler olur.

İnsanlara dokunmak
İnsan teması vücutta güçlü bir elektrik yaratır. Güven duygusu aşılar, daha kolay öğrenmeyi sağlar ve evet doğru bildiniz, mutluluk verir. Sarılmak gibi küçük ya da büyük temaslar beyin için doğal bir oksitoksin salgılama mekanizmasıdır böylelikle de sosyal bağları ve güçlendirerek yakınlık sağlar. Etrafınızda güvenebileceğiniz insanların varlığını hissetmek ise mutluluk vericidir. Bu yüzden bol bol sarılın.

Şeffaflık
Mutluluk beyinde başlar, kendinize ve başkalarına dürüst ve şeffaf olduğunuzda daha mutlu bir hayat yaşamanız kaçınılmazdır. Üstelik daha dürüst ve şeffaf bir insan olarak daha güçlü ilişkiler kurabilirsiniz. Tabii ki bunun yanında size iyi hissetiren müzikler dinlemek ya da sıcak bir duş almak gibi anlık çözümlere de başvurabilirsiniz.

Ama bilmelisiniz ki mutlu bir yaşamın gerçek sırrı kendi içinizde.

Büşra Köksal / PembeNar Özel

Yazarlar