Keklerin içine sebzelerden ilave etmek , hem besin değerini yükseltiyor, hem de görünüşüne güzellikler katıyor.

Normal kek hamurunu 3 ayrı kaba böldüm. Kabın birine ıspanak püresi, diğerine kakao ilave ettim ve pişirme kabının ortasından başlayarak sırası ile hamurları döktüm.

Daha sonra bir çöp şiş yardımı ile üzerindeki hamurları ebru yapar gibi şekillendirdim.

Malzemeler

3 adet yumurta

1,5 su şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 bağ haşlanmış ıspanak

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

Haberin Devamı

1 paket vanilya

3 su bardağı un

+1 yk sıvı yağ+ 2 yemek kaşığı un

Yapılışı

Yumurta ile şekeri mikser yardımı ile çırpın.

Süt ve sıvı yağı ilave edin.

Unu kontrollü olarak ilave ederek akışkan bir hamur elde edin.

Hamuru eşit olarak 2 ayrı kaba koyun

Sonra kabın birindeki hamuru tekrar iki ayrı kaba bölüştürün.

Birinin içine kakao koyup çırpma teli ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırın.

Haşlanmış ıspanağı ayrılan diğer hamur ile buluşturun, renginin parlak olması için 1 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık un ilave edin.

Beyaz renkli hamura 1 kaşık un koyarak ve tüm hamurların aynı kıvamda olmasını sağlayın.

Pişirme kağıdı serili ortalama 24 cm çapında cam bir kaba, ortadan başlamak suretiyle sırasıyla her hamurdan bir kaşık koyarak tüm hamurlar bitene kadar devam edin.

Yuvarlak daire şeklinde hamurlar yayılacaktır.

180 derece fırında kontrollü olarak pişirin.

Afiyetler olsun.