Dünya ABD şokta! Dallas'ta keskin nişancılar polisleri vurdu

ABD şokta! Dallas'ta keskin nişancılar polisleri vurdu

08.07.2016 - 07:11 | Son Güncellenme:

Polis şiddetinin protesto edildiği kentte dört keskin nişancı güvenlik güçlerine kurşun yağdırdı. Saldırıda beş polis öldü. Saldırganlardan birinin bir kolonun arkasına saklanarak polise ateş açtığı görüntüler ortaya çıktı. Dallas emniyetinin yayınladığı bir şüpheli fotoğraflarda elinde silahıyla göstericilerin arasında yürüyordu. Fotoğraf binlerce kez paylaşıldı ancak fotoğraftaki adamın saldırgan olmadığı ortaya çıktı.Son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz.

ABD şokta Dallasta keskin nişancılar polisleri vurdu

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dallas'ta, iki siyah Amerikalı'nın polis tarafından vurulması protesto edilirken keskin nişancılar tarafından güvenlik güçlerine ateş açıldı. Dallas Emniyet Müdürü David Brown keskin nişancıların 11 polisi hedef aldığını, beş polis memurunun öldüğünü ve altı polisle bir sivilin yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

İŞTE POLİSİN ÖLDÜRÜLME ANI! +18

Saldırı Dallas kentindeki Belo Garden Park’ta gerçekleşti. Silah sesleri, yüzlerce gösterici şehir merkezine doğru yürürken duyuldu. Görgü tanıkları, keskin nişancıların kalabalığın dağılmaya başladığı anda tetiği çektiğini aktarıyor.

Dallas Emniyet Müdürü David Brown, bazı polislerin arkalarından vurulduğunu belirtip "Şüphelilerin kendilerini polisleri üçgene alacak şekilde konumlandırdıklarına inanıyoruz. Yaralayıp öldürebildikleri kadar çok emniyet yetkilisini öldürmeyi planlamışlar" dedi.

Polislerden birini vuran saldırganın, bir kolonun arkasına gizlenerek polise ateş açtığı görüntüler Amerikan televizyonları tarafından ekrana getiriliyor.

POLİS BİR SİYAHİ ABDLİYİ BÖYLE VURMUŞTU

Haberin Devamı

Yanlış fotoğraflar paylaşıldı

Dallas polisi, keskin nişancı olduğundan şüphelenilen üç kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

Bir garajda kıstırılan silahlı şüpheli ise, saatler sonra öldürüldü.

Polis, Mark Hughes adlı elinde silahla göstericiler arasında yürüyen bir kişinin fotoğraflarını paylaştı. Ancak Hughes'un saldırgan olmadığı saatler sonra anlaşıldı. Sosyal medyada binlerce kez paylaşılan fotoğrafların ardından Hughes polise kendisi teslim oldu ve salıverildi.

'Vuruldum mu diye vücudumu yokluyordum'

Gösterileri düzenleyenlerden Jeff Hood, yerel Dallas Morning News gazetesine polise ateş açıldığını gördüğünü ifade etti.

Yürüyüşte göstericilerin önünde olduğunu aktaran Hood, "Altı, sekiz el ateşe benzeyen sesler duydum. İnsanların dağıldığını gördüm, yanımdaki polis ateş açılan yere doğru koştu. Sesin geldiği yerden kaçıp insanları sokaklardan uzaklaştırmaya çalıştım, bir yandan da vuruldum mu diye vücudumu yokluyordum" sözleriyle yaşananları anlattı.

İki siyah polis tarafından vurulmuştu

Alton Sterling'in Louisiana'da polisler tarafından yere yatırılıp göğsüne ateş açılarak öldürülmesiyle başlayan protestolar, ülke çapına yayılmış durumda. Salı gecesi öldürülen Sterling'in ardından dün de Minnesota'da Philando Castile arabasının içinde polis kurşunlarına hedef oldu ve yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

ABD'de bu yıl içinde polisin vurarak öldürdüğü insanların sayısı 506'yı buldu. Ölen insanların çoğu siyah Amerikalılar.

New York'ta 40 gösterici gözaltında

Binlerce kişinin sokağa çıktığı New York'taki gösterilerde kalabalık, 'Kimin sokakları? Bizim sokaklarımız', 'Siyah hayatlar önemli' ve 'Eller havaya, ateş etme' sloganları attı.

Göstericilerden bazıları, pankartlarına 17 Temmuz 2014'te New York'ta kaçak sigara sattığı için gözaltına alınırken boğularak hayatını kaybeden Eric Garner'in son sözü olan 'Nefes alamıyorum' yazdı. Bazı protestocular ise 'Polis şiddetine son' yazılı tişört giydi.

Gösteriye, Oscar Ödülleri töreni yerine NBA maçına giderek siyah sanatçıların Oscar adayları arasında gösterilmemesini protesto eden ünlü aktör ve yönetmen Spike Lee de katıldı.

Polisin göstericilere sık sık hoparlör yardımıyla gözaltına alınabileceklerini içeren uyarılarda bulunmasına rağmen, Times Meydanı'na yürüyen göstericiler 42'nci Cadde'ye geldiklerinde oturarak trafiğin bir süreliğine durmasına yol açtı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 40 gösterici, araç ve yaya geçişini engelledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.