Ekonomi Damızlık olacak kısraklara 13 yaş sınırı

Damızlık olacak kısraklara 13 yaş sınırı

24.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Safkan Arap ve İngiliz Atlarının Soy Kütüğü, Kayıtları, İthalat ve İhracatı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Damızlık olacak kısraklara 13 yaş sınırı

Buna göre, illerden gelen soy kütüğüne kayıtlı atların damızlık belgelerinden, Bakanlıkça oluşturulacak uzman heyetçe damızlık özellikler, kalıtsal kusurlar, safkan Arap atlarında eşkal muayenesinin uzman heyet tarafından yapılıp yapılmadığı, üye olunan uluslararası kuruluşların kuralları ve soy kütüğü ve Uluslararası Soy Kütüğü Kitabı esas alınarak yapılan incelemeler sonucu uygun görülenler tasdik edilecek.

Haberin Devamı

Damızlık olacak kısraklar 14 yaşından, aygırlar 13 yaşından büyük olamayacak. Daha önceki uygulamada aygırlar için söz konusu yaş sınırı 12 olarak belirlenmişti.

İthal edilecek at kısrak ise belirtilen koşu performansları dikkate alınmak kaydıyla 13 olan yaş sınırı, 14’e yükseltildi. Ancak, grup/grade koşulardan birini kazanmış en az bir tayı olan kısraklar için yaş sınırı aranmayacak.