Siyaset Darbe raporu için CHP’ye 2 gün ek süre

Darbe raporu için CHP’ye 2 gün ek süre

21.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporuna son anda CHP’ye ilgili bazı eleştirilerin eklenmesine itiraz eden CHP’li üyelere, muhalefet şerhlerine eklemeler yapabilmeleri için iki gün süre tanınması kararlaştırıldı.

Darbe raporu için  CHP’ye 2 gün ek süre

Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek tarafından CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’ya gönderilen yazıda, taslak rapor olarak kamuoyuna sunulan raporda gerek şekil ve gerek esas yönünden bazı değişikliklere gidilmesinin uygun görüldüğü, CHP’nin başvurusu doğrultusunda CHP’ye de ek görüş için süre tanındığı belirtildi. CHP’li Darbe Komisyonu üyeleri, kamuoyuna açıklanan taslak raporun ardından kendilerine danışılmadan Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporuna bazı eklemeler yapıldığını, bu eklemelerde CHP’ye yönelik getirilen eleştirilerin haksız olduğundan hareketle TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşmüş, ya rapora yapılan eklemelerin iptal edilmesini ya da kendilerine bu iddialara yanıt verebilmek için ek rapor hakkı tanınmasını istemişti.

Haberin Devamı

‘Önlem alınmadı’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz’a ilişkin, şunları kaydetti: “Önlem almak yerine izlendi. Açığa çıksınlar enseleyelim mantığıyla bakıldı. FETÖ ile hesaplaşma adına her türlü desteği vermeye hazırız ama demokrasinin askıya alınmasına seyirci kalmayacağımızın bilinmesini isterim.”