Kocaeli DARICA’DA SİVASLILAR SAHNE ALDI

DARICA’DA SİVASLILAR SAHNE ALDI

27.08.2014 - 14:16 | Son Güncellenme:

.

DARICA’DA SİVASLILAR SAHNE ALDI

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahne alan Yiğidolar protokol üyelerine program öncesi Sivas’ın meşhur köftesinden ikram etti.
Yöresel sanatçıların sahne aldığı gecede Sivas yöresi folklor ekibi gösterileri büyük alkış aldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Gebze Sivaslılar Dernek Başkanı Erol Ateş, “Sivas’ın kültürünü, örfünü Darıca’da sergilemekten dolayı son derece mutluyuz. Sivas yiğidin harman olduğu ozanlar diyarı bir kenttir. İnsanlarımızın kaynaşması adına yapılan bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Karabacak olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diyerek herkese iyi eğlenceler diledi.
Selamlama konuşması yapmak üzere sahneye gelen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak geçtiğimiz yıllarda bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’na ait “Üşüyorum” şiirini okuyarak başladığı konuşmasında, “Muhsin Yazıcıoğlu gibi memleket sevdalısı insanların yetiştiği yerdir Sivas. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Sıcakkanlı misafirperver Yiğidolar sizlerle bu gece birlikte olmaktan onur duyuyorum” dedi.
Kelimelerin Sivas’ı anlatmak için yeterli olmadığını söyleyen Başkan Karabacak, “Sivas ünü yurtdışına taşmış Aşık Veysel’i, Pir Sultan Abdal’ı ile usta lideri vatansever Muhsin Yazıcıoğlu ile yiğidin harman olduğu kent. Kültür mozaiği misafirperverliğiyle kelimeler yeter mi Sivas’ı anlatmaya. Kebabı, Sivas köftesi, madımağı, tandırda gül çöreği ile bulgur aşı ile Sivas katmeri ve un helvasıyla tadına doyulmaz lezzetler diyarıdır Sivas” diyerek programın hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Konuşmaların ardından dernek yönetimi tarafından protokol üyelerine günün anısına hediye takdim edilirken, üzerinde ‘Sivas’ yazan dev bir pasta kesildi. Gecede ayrıca sahneye çıkarılan yavru kangal köpekleri protokol üyelerinin sevgisini kazandı.