Cadde 'DasDas'ta stand-up ve müzik dolu kış günleri

'DasDas'ta stand-up ve müzik dolu kış günleri

07.12.2017 - 14:48 | Son Güncellenme:

İstanbul Batı Ataşehir’deki 'DasDas'ta; bu hafta tiyatro oyunları, konserler ve stand-up şovları, İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

DasDasta stand-up ve müzik dolu kış günleri

Judith Liberman 'Masallarla Yola Çık' kitabı, DasDas’ta sanat ve masal severlerle buluşuyor. Liberman, 7 Aralık Perşembe akşamı masalların tılsımlı yolunda, bütün yetişkinleri hayal dünyasının kapılarını açmaya çağırıyor.

Haberin Devamı

Modern zamanların ozanı, Türkiye’nin en özgün yorumcularından Hüsnü Arkan da sevilen şarkılarıyla 7 Aralık’ta DasDas’ta ilk kez sahne alacak.

8 Aralık’ta yazar, müzisyen, ressam ve yönetmen Mehmet Güreli, ilk kez DasDas Performans Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

2016 Ağustos ayında performans sanatları alanında Türk, Yunan ve Polonyalı sanatçılar arasında sanatsal ve yaratıcı bir diyalog oluşturmak için kurulan Teatr Andra, Yunan yazar Dimitris Dimitriadis'in TROAS adlı eserini 9 Aralık Cumartesi akşamı DasDas’ta sahneleyecek.

Türk rock müziğinin önemli kadın besteci ve yorumcularından Aylin Aslım, 9 Aralık Cumartesi akşamı beste ve coverlardan oluşan çok özel repertuarı ile DasDas Performans Sahnesi’nde olacak.

Haberin Devamı

'DasDas Sahne'de 10 Aralık’ta başarılı oyuncu İbrahim Selim’in yönettiği 'Çirkin' oyunu sahnelenecek. Ali Yoğurtçuoğlu, Edip Tepeli, Gizem Erdem ve Volkan Yosunlu oyunda rol alıyor. Marius von Mayenburg’un kara komedisi Çirkin insan bedeninin bir nesneye dönüştüğü, güzellik kavramının sosyal bir takıntı halini aldığı ve her şeyin satılık olduğu vahşi modern dünyayı farklı bir anlatımla seyirciye aktarıyor.

21. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında geçtiğimiz hafta prömiyerini yapan, Anton Çehov’un ünlü eserinden uyarlanan 'Martı' 12 Aralık akşamı bir kez daha DasDas seyircisi ile buluşacak. Serdar Biliş yönetmenliğinde, Tuğçe Tuna’nın koreografisindeki “Martı”nın oyuncu kadrosunda Boran Kuzum, Ecem Uzun, Fırat Tanış, Gonca Vuslateri, Kayhan Açıkgöz, Serdar Orçin, Sevil Akı, Şerif Erol, Tilbe Saran, Yasin Bardakçı ve Cem Cücenoğlu yer alıyor.

12 Aralık akşamı Doğu Demirkol, stand-up şovu ile DasDas Performans Sahnesi'nde olacak. Abiler Detected ve çeşitli fenomen videonun kahramanı komedyen, İstanbul ve farklı şehirlerdeki pek çok Açık Mikrofon ve komedi gecelerindeki performanslarından sonra DasDas’ta komedi severlerin karşısına çıkıyor.

14 Aralık’ta bu sezonun DasDas prodüksiyonu bir başka yeni oyunu Çok Satanlar sahnelenecek. Volkan Yosunlu’nun yönettiği, A. Tansu Taşanlar ve Oya Unustası rol aldığı oyunda iki yazarın birbirlerinin hayatında açtığı kapılar ve yarattıkları yıkım tek perdelik bir komedi olarak karşımıza çıkacak.

Haberin Devamı

DasDas sahnesini farklı türlerden genç ve parlak gruplara açan serilerin ilki Das Metali, 14 Aralık’ta DasDas Performans Sahnesi’nde gerçekleşecek. Das Metal gecesinde Mekanik, Frozen Clouds ve Sails of Serenity sahneye çıkacak.

Geçtiğimiz sene 20. yılını toplam 9 CD ve 90 şarkılık 'Kayıtlar 1996-2005' ve 'Kayıtlar 2006-2016' adlı iki boxset ile kutlayan mor ve ötesi 15 Aralık'ta DasDas Sahne'de sevenleri ile buluşacak.
DasDas