Muğla Datça'da Şehit Öğretmen Ersoy Yorulmaz Anıldı

Datça'da Şehit Öğretmen Ersoy Yorulmaz Anıldı

15.07.2019 - 13:29 | Son Güncellenme:

Datça'da şehit öğretmen Ersoy Yorulmaz anıldı

Datçada Şehit Öğretmen Ersoy Yorulmaz Anıldı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında, Erzurum'da 1994 yılında terör kurbanı olan şehit öğretmen Ersoy Yorulmaz mezarı başında anıldı.

Şehit öğretmen Ersoy Yorulmaz'ın Yaka Mahallesi Mezarlığı'ndaki kabri başındaki anma törenine, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Datça Garnizon Komutan Vekili Hava Üsteğmen Adem Köse, CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, şehit öğretmenin babası Dursun Yorulmaz ile ailesi, Datça Cumhuriyet Savcıları Cihat Tekin ve Fatih Yurdakul, Datça İlçe Emniyet Müdürü Raşit Özkan, Datça İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necmettin Erdoğan kurum amirleri muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Şehit öğretmen Yorulmaz'ın mezarına çiçek bırakılıp, dua edilmesinin ardından tören sona erdi.

Şehit öğretmen Ersoy Yorulmaz, 28 yaşındayken Erzurum'un Tekmen İlçesi Taşkesen Köy ilkokulunda stajyer öğretmen olarak görev yaparken 11 Ekim 1994 tarihinde iki arkadaşı ile birlikte PKK'lı teröristler tarafından kaçırılarak şehit edilmişti.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI