Gaziantep "Değişen Dünyada Türkiye, Küresel Dönüşüm Ve Ab Süreci" Paneli Yapıldı

"Değişen Dünyada Türkiye, Küresel Dönüşüm Ve Ab Süreci" Paneli Yapıldı

23.10.2018 - 18:26 | Son Güncellenme:

.

Değişen Dünyada Türkiye, Küresel Dönüşüm Ve Ab Süreci Paneli Yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İktisadi Kalkınma Vakfı işbirliğinde "Değişen Dünyada Türkiye, Küresel Dönüşüm ve AB Süreci" paneli düzenlendi.

Haberin Devamı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Ticaret Çalışmaları Direktörü Bozkurt Aran, GTO Toplantı Salonu'nda tertip edilen paneldeki konuşmasında, 10-15 yıl öncesine kadar Türkiye ve dünyadaki ticaret merkezlerinin belirli alanlarda toplandığını dile getirdi.

Türkiye'de bu alanın İstanbul ve çevresinde yoğunluk kazandığını aktaran Aran, "Ancak şu an baktığımızda Anadolu'da da önemli ticaret merkezleri oluşmuş ve buralardaki gelişim oldukça hızlı. Bu da bize gösteriyor ki Anadolu, İstanbul'a kafa atıp, 'durun artık ben de varım' diyor. Dünyada da benzer durum söz konusu." diye konuştu.

Dünya ekonomisinde bilinmeyen bazı riskler bulunduğunu, bunun da gelişimi güçleştirdiğini ifade eden Aran, bilinmeyenlerin çözümlenmesi halinde sorunların hızla çözülebileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

TEPAV G20 Çalışmaları Direktörü Sait Akman ise dünya ticaretinin hızla geliştiğini belirterek, Türkiye'nin dünya ticaretinde yüzde 1'lik paya sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bu oranın dışında ticari bir aktör olarak var olmaya çalıştığını belirten Akman, dünya ticaretindeki gelişmeleri bir sunum eşliğinde anlattı.