Geri Dön

Değişik iftar menüleri

Değişik iftar menüleri ile iftarda ne pişirsem sorununuz ortadan kalkıyor. Birbirinden farklı ve değişik iftar menüleri ile sevdiklerinizi iftarda en güzel biçimde ağırlayabileceksiniz. Peki, bu menüde neler var? Değişik iftar menüleri için ana yemek, tatlı ve çorbadan oluşan menümüze göz atabilir, bugünü kurtarabilirsiniz.

Değişik iftar menüleri

İftar sofrası için ne yemek yapacağınızı kara kara düşünüyorsanız sizler için basit, pratik ve oldukça lezzetli bir menümüz var. Değişik iftar menüleri için özel olarak hazırladığımız bu yemek tarifleri sayesinde orucunuzu sevdiklerinizle beraber, en lezzetli yemeklerle açabileceksiniz. İşte değişik iftar menülerinde yer alan enfes tarifler.

İftarda hazırladığımız menünün yanı sıra alternatif lezzetler de tüketebilirsiniz. Peki, iftarda uzak oruç açılırken nelere dikkat edilmeli? Bu sorunun cevabına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

İftarda oruç açılırken nelere dikkat edilmelidir?

-İftarda dikkat etmeniz gereken başlıca şey orucu açmadan önce bir süre beklemek. Hurma, zeytin ya da çorba ile orucu açtıktan sonra 15 dakika bekleyin ve sonrasında ana yemeğe geçin.
-Kızartılmış ve yağlı gıdalar yerine haşlanmış yiyecekler tercih etmeye özen gösterin.
-İftarda ya da sahurda pirinç pilavı yerine bulgur tercih ederek kan şekerinizin aniden yükselmesini önleyebilirsiniz.
-İftarda asitli gıdalardan uzak durmak faydalı olacaktır.
-Ramazan ayının ilk 10 günü aşırı tuzlu ve baharatlı gıdalardan uzak durun.
-Yemeği hızlı değil, olabildiği kadar yavaş yemeye özen gösterin.

Çorba: Kırmızı mercimek çorbası

İftarda orucunuzu sıcak bir çorba ile açarak çok daha sağlıklı bir biçimde beslenebilirsiniz. Sizler için nefis kırmızı mercimek çorbası tarifi hazırladık.

Kırmızı mercimek çorbası tarifi

Malzemeler

-2 su bardağı kırmızı mercimek
-1 tane havuç
-1 tane soğan
-2 litre su
-1,5 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz

Nasıl yapılır?

Mercimeği yıkayıp tencereye alın. Soğanı yemeklik olarak doğrayın, havucu rendeleyin, suyu ekleyin ve tencerenin kapağı açık kalacak biçimde kaynatmaya başlayın. Kaynayınca altını kısın ve kısık ateşte çorbayı 65 dakika kadar pişirin. Pişmeye 10 dakika kala tuzu ekleyin, sonrasında çorbayı blenderdan geçirin ve tekrardan ocağa alın. Başka bir tavaya sıvıyağ ve tereyağını alıp eritin, eriyen yağı çorbaya dökün ve ocağın altını kapatın. Çorbanız hazır.

Ramazan Pidesi Tarifi:

Ramazan pidesini evinizde yapmak ister misiniz? İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Ramazan pidesi tarifi...


Ana yemek: Patlıcan oturtma

Kırmızı mercimek çorbası ile açacağınız orucunuza sonrasında patlıcan oturtma ile devam edebilirsiniz. Kıymalı, leziz patlıcan oturtma tarifi şu şekilde yapılıyor.

Patlıcan oturtma tarifi

Malzemeler

-2 tane patlıcan
-2 tane patates
-1 tane biber
-1 tane soğan
-Bir miktar kıyma
-2 tane domates
-Maydanoz
-Tuz, karabiber
-Su

Nasıl yapılır?

Patlıcanları yuvarlak bir biçimde doğrayın, limonlu ve tuzlu su içinde bir süre bekletin. 2 patatesi yuvarlak biçimde kesin, kızartın. Bir tane soğanı kesin ve tavada kavurun. İçine kıyma ve biberi ekleyin. Sonrasında içine doğradığınız domatesleri, maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesler pişince ocağın altını kapatın, patlıcanları farklı bir kabın içinde kızartın. Küçük bir fırın tepsisine patlıcanları dizin, üzerine harcı dökün, üzerine patatesleri dizin ve salçalı su ekleyip tepside gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kıvamı gelinceye kadar pişirin. Patlıcan oturtmayı sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Soslu makarna tarifi

Malzemeler

-1 paket makarna
-Domates sosu
-Su
-Tuz
-2 yemek kaşığı sıvıyağ

Nasıl yapılır?

Büyük bir tencerenin yarısını su ile doldurun, 1 paket makarnayı suyun içine dökün ve makarnalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Makarnaları süzdükten sonra başka bir tencerenin içine sıvıyağ ve domates sosunu ekleyip domates sosu pişinceye kadar ve pişirin. İçine bir miktar tuz serptikten sonra haşladığınız makarnaları soslu tencerenin içine dökün ve iyice karıştırın. Ocağın altını kapattıktan sonra makarnanızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber