Dekorasyon DEHB sorununu hafifletecek dekorasyon önerileri

DEHB sorununu hafifletecek dekorasyon önerileri

11.12.2017 - 14:08 | Son Güncellenme:

Siz veya sevdiğiniz biri “dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu” (DEHB) sorunu yaşıyorsa, bu sorununu günlük yaşantınızda nasıl kolaylaştırabilirsiniz?

DEHB sorununu hafifletecek dekorasyon önerileri

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) sorununu, evinizde hafifletmenin yolları var. DEHB'li insanların genel olarak, yaşama ortamlarında bir şey kaybedip stres altında kalıyor. DEHB sorununu günlük yaşantınızda oluşturacağınız bazı kolaylıklarla hafifletmeniz mümkün.

Haberin Devamı


İhtiyaç sepeti oluşturun

DEHB olan insanlar günün her saati ihtiyaç duyacakları şeyler için kapı önünde bir kutu veya sepet oluşturmalı. DEHB olan insanlar sık sık anahtarlar, cüzdan, cep telefonu gibi birçok eşyalarını kaybederler. Oluşturdukları bu sepet eve giriş çıkışlarında onlara büyük katkı sağlayacaktır.

Ödenecekler sepeti oluşturun

Belli bir alanı "fatura ödeme bölgesi" olarak adlandırın ve zarf, kalem, pul gibi fatura ödemelerinde ihtiyaç duyulan ürünler için bir sepet oluşturun. Bu sayede fatura ödeme sürecinde ihtiyaç duyacağınız şeylere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

3 renkli ihtiyaç sepeti

Oluşturacağınız 3 renkli sepet ile derhal halledilmesi gereken şeyler, bekleyebilir olan şeyler ve atılması gereken şeyler olarak ayırabilirsiniz. Bu sepetler sayesinde ihtiyaçlarınızı daha kolay halledebilirsiniz.

Haberin Devamı

Akıllı telefon kullanın

Akıllı telefonların gelişimi DEHB olan insanlar için bir nimet. Randevuları planlamanın yanı sıra, insanlara yapması gereken şeyleri hatırlatmak için gün boyunca alarmlar ayarlanabilir. Örneğin, "her sabah saat 6’da duş al" gibi bir hatırlatıcı sağlanabilir.

İnsanlardan yardım alın

DEHB hastası, bir şeyleri organize ederken zorlanabilir. Bu yüzden aile ya da arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Onlarla zaman geçirmek ve fikir alışverişinde bulunmak stresinizi azaltarak sizi sakinleştirecektir.

Evinizi maviye boyayın

DEHB olan biri için mavi en iyi renk diyebiliriz. Çünkü mavinin rahatlatıcı etkisi DEHB hastalarının beyin dalgalarında çok sakinleştirici bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

Yazarlar