Dekorasyon Dekorasyonda yapılan hatalar

Dekorasyonda yapılan hatalar

19.01.2018 - 17:23 | Son Güncellenme:

Herkes evinin en güzel mobilyalarla döşenmesini ister. Ancak çoğu insan dekorasyon hataları yapıyor. Evinizin şık görünmesini istiyorsanız basmakalıp dekorasyonlardan uzak durmalısınız.

Dekorasyonda yapılan hatalar

Ev dekore ederken yapılan basit hatalar var.Özellikle dikkat etmeniz gereken ufak tefek tüyolarla evinizi daha da güzelleştirebilirsiniz. Böylece hem siz hem de gelen misafirleriniz evinize bayılacaklar.

Haberin Devamı

Takımlar

Özellikle yeni evlenen çiftler mobilya mağazalarına gidip evlilik paketi adı altında salon, yemek odası ve yatak odası takımlarını birebir aynı model olarak almaktadır. Bunun yanı sıra sadece salon takımını da aynı modelden alabiliyorlar. Yapılan en büyük hatalardan biri olan bu durumun önüne geçmeniz çok kolay. Oturma grubu olarak üçlü ve ikili kanepeler yerine köşe takımı tercih edebilirsiniz. Köşe takımınıza uygun iki adet farklı berjer alarak salonunuzu güzelleştirebilirsiniz.

Renk Kullanımı

Özellikle mobilyalarınızın renk kullanımını klişe renklerden yana seçmemelisiniz. Evinizde bir farklılık istiyorsanız herkesin kullandığı toprak renkleri, krem, gri ve siyah renklerden uzak durmalısınız. Genellikle insanlar riske girmemek için bu renkleri tercih eder fakat farklı renklerle de güzel bir uyum yakalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

TV Ünitesi

TV ünitesi artık herkesin tercih ettiği bir mobilyadır. Özellikle bazıları o kadar büyüktür ki ev içerisinde gözünüzün yorulmasına neden olur. Genellikle yanlarında raflar bulunan TV üniteleri, raflarına konulan biblolar ve fotoğraflar ile güzel bir şekilde dekore edilebilir. Ancak bu dekorlar televizyon izlerken dikkatinizin dağılmasına sebep olabilir. Bu yüzden TV keyfi yapmayı seviyorsanız dikkatinizi dağıtacak büyük TV üniteleri almaktan kaçınmalısınız.

Aydınlatma

Evinizin her odası için avize almak yanlış bir dekorasyon fikridir. Şık bir aplik ve güzel bir gece lambası ile de aydınlatma sağlayabilirsiniz. Bu tür ürünler hem dekorasyon açısından hem de göz sağlığınız için oldukça önemlidir.

Tablo

Duvarlarınızın olmazsa olmazı tablolardır. Tabloları konumlandırırken de hatalar yapılıyor. Bu ürünleri asarken göz hizanızda olmasına dikkat etmelisiniz. Göz hizasının çok üzerinde ya da çok altında konumlanan tablolar kötü bir görüntü oluşturur.

Yazarlar