Siyaset Delegeye sıkı markaj

Delegeye sıkı markaj

18.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’de, önceki gün resmi olarak başlatılan olağanüstü kurultay hareketinde gözler, parti içi muhalefetin, kurultay için gerekli olan yaklaşık 630 delege imzasına ulaşıp ulaşamayacağına çevrildi.

Delegeye sıkı markaj

Kurultay çağrısı yapan heyetteki isimler, dün akşam itibarıyla ulaşılan imza sayısının 466’yı aştığını duyururken, CHP Genel Merkezi’nden ise farklı bir açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, edindikleri bilgilere göre toplanan imza sayısının 120 civarında olduğunu ifade etti. Özkan, “Parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay toplamak istemesi normal. Ancak yerel seçimler öncesinde bu tartışmaların yapılması doğru değil. Ben kurultayın toplanacağına ihtimal vermiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Genel Merkez bilemez’

Buna karşın, kurultay için oluşturulan çağrı heyetinin sözcüsü Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, “Kurultay için toplanan imza sayısından gelen merkez yönetiminin bilgi sahibi olma ihtimali yoktur. Çünkü noter tasdikli imzalar, genel merkeze değil, kurultay talebinde bulunanlara gönderiliyor. Ancak gerekli imzaya ulaşıldığı zaman, bunlar genel merkeze teslim edilecek. Bu nedenle rakamsal bir bildirimde bulunma şansları bulunmuyor” dedi. Gelinen süreçte hem İnce kanadının hem de genel merkez yönetiminin delegelerle temasını yoğunlaştırdığı, neredeyse her delegenin tavrının takip edildiği öğrenildi.

Yazarlar