Gündem Delibaş'ın eski ortağı 'Bingöllü Gani' gözaltında!

Delibaş'ın eski ortağı 'Bingöllü Gani' gözaltında!

23.01.2019 - 12:45 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 15 yıl önce gasp ve kapkaç olaylarıyla anılan Abdulgani Güner ile 6 adamı silahlı iş yeri baskını suçlamasıyla gözaltına alındı.

Delibaşın eski ortağı Bingöllü Gani gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri yaptıkları çalışmalarda Beyoğlu ve civarında birçok gasp, haraç, kurşunlama ve tehdit olayına karıştığı belirlenen suç örgütü üyesi Fırat Delibaş'ın eski ortağı olarak bilinen Bingöllü Gani lakaplı Abdulgani Güner'i ve adamlarına sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen operasyonda Abdulgani Güner ve 5 adamı yakalanarak gözaltına alındı. Beyoğlu'nda bir işyerine düzenlenen silahlı baskın suçlamasıyla ilgili olarak gözaltına alındığı öğrenilen Güner ve adamları İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı.

Haberin Devamı

GASP OLAYLARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Cengiz İmren’in 2006 yılında vurulmasıyla gündeme gelen Abdulgani Güner, Beyoğlu’nda yaşanan bir çok yaralama ve gasp olayıyla gündeme gelmişti. Cengiz İmren, Güner’in yeğeni Davut Güner tarafından dizinden vurulmuştu. Saldırının Cengiz İmren’in Fırat Delibaş’ın adamı olduğu gerekçesiyle gerçekleştirildiği iddia edilmişti. Bir dönem suç örgütü elebaşı Fırat Delibaş’la ortak hareket eden daha sonra ise hasım olduğu ileri sürülen Güner ve adamlarına yönelik 2002’de de operasyon düzenlenmişti. O dönem düzenlenen baskında 110 şüpheli gözaltına alınmış 180 silah ele geçirilmişti.