Siyaset ‘Demokrasimizin zafer yıl dönümü’

‘Demokrasimizin zafer yıl dönümü’

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Bugün milletimizin, devletimizin, demokrasimizin zafer yıl dönümüdür; hainlerin, kalleşlerin, darbecilerin başının ezildiği, TBMM’nin gurur günüdür” dedi.

‘Demokrasimizin zafer yıl dönümü’

Yıldırım, TBMM Şeref Holü’nde “15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi” temalı fotoğraf sergisinin yanı sıra, Zeki Ünal imzalı “15 Temmuz Direnişinden Tuvale Yansıyanlar” yağlı boya çalışması ile TBMM Şeref Kapısı önünde darbe girişiminde tankların altında ezilerek hasar gören araçlardan oluşan sergilerin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

‘Unutturmayacağız’

Açılışta konuşan Yıldırım, “Bugün milletimizin, devletimizin, demokrasimizin zafer yıl dönümüdür; hainlerin, kalleşlerin, darbecilerin başının ezildiği, TBMM’nin gurur günüdür. Gurur gününüz kutlu olsun” dedi. Yıldırım, şöyle devam etti: “O geceyi, aziz Türk milleti bu yüce Meclisin altında bulunan vatansever milletvekillerimizi asla unutmayacaktır. 15 Temmuz’u unutturmayacağız. ”

Yıldırım, FETÖ’nün darbe girişiminin birinci yılı olan geçen yıl Gazi Meclis’in özel gündemle toplandığını, bu yıl ise milletin evlatlarını TBMM çatısı altında bir araya getirme kararı aldıklarını söyledi. Bu bağlamda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir fotoğraf sergisi açılışı yapacaklarını anımsatan Yıldırım, “Sergi vesilesiyle hürriyetimize, bağımsızlığımıza karşı yapılan ihaneti tekrar hatırlayacağız ve bir kez daha teröre, darbeye karşı millet olarak her zaman karşı olduğumuzu yüksek sesle haykıracağız” dedi.

Haberin Devamı

15 Temmuz gecesinde TBMM çatısı altında iktidarıyla, muhalefetiyle dik bir duruş sergilendiğini vurgulayan Yıldırım, bütünleşmenin aziz hatıralarını söz konusu sergide daha net göreceklerini belirtti.

“İşte 15 Temmuz gecesi milli iradenin tecelli ettiği bu çatı altında bir olduk, beraber olduk, birlikte Türkiye olduk” ifadelerini kullanan Yıldırım, “mukaddes değerleri FETÖ’cü alçakların hain emellerine teslim etmediklerini” ve 15 Temmuz gecesi Meclis’in bir kez daha
gazi olduğunu söyledi.

‘Yine dik dururuz’

Yıldırım, şöyle devam etti:

“15 Temmuz 2016’da bütün dünyaya örnek gösterilecek bir direniş ortaya koyduk. Başarıyla verdiğimiz mücadelenin Başkomutanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı. Yine 26. Dönem Meclis Başkanımız İsmail Kahraman da o gece bu Yüce Meclisi açık tutmuş ve milletvekilleriyle, bu alçak kalkışmaya meydan okumuştur. O gece Meclisimize sahip çıkan, her türlü tehlikeye karşı bu Gazi Meclisi terk etmeyen bütün milletvekillerimize bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gazi Meclisimizin çalışanları olarak gurur duyacağımız bir tarih yazdık. ”

Haberin Devamı

15 Temmuz şehitlerini rahmetle anan Yıldırım, “’Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm, ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm’ diyerek kendi selalarına koşan vatan aşığı kahraman milletimize selam olsun. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün, milli birliğimizin, kardeşliğimizin daha da muhkem olmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.