Antalya Demre'de 'Demokrasi Yürüyüşü'

Demre'de 'Demokrasi Yürüyüşü'

16.07.2019 - 10:18 | Son Güncellenme:

Demre'de 'demokrasi yürüyüşü'

Demrede Demokrasi Yürüyüşü

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşe, Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, siyasi parti başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar marşlar eşliğinde, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Hainlere geçit yok' gibi sloganlar attı. Yürüyüş tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Törende konuşan Belediye Başkanı Okan Kocakaya; "Bu ülkenin birliği, dirliği, özgürlüğü, bölünmez bütünlüğü yolunda can veren tüm şehitlerimizi rahmet anıyorum. Bu topraklar bin yıla yakındır Türk yurdudur. Sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacaktır. Hain FETÖ dahil hiçbir güç bunu değiştirememiştir; değiştiremeyecektir. Çünkü bu ulusun her bireyi, vatanı için kanının son damlasına kadar savaşmaya hazırdır. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaya hazırdır" dedi.

Kaymakam Murat Uz ise "Bugün hain darbe girişiminin üçüncü yılı. Hem hüzünlüyüz hem de gururluyuz. Hain darbe girişiminde 251 şehit verdiğimiz için hüzünlüyüz. Diğer taraftan hain darbe girişimine 'dur' dediğimiz için gururluyuz. Üç yıl önce bu gece Türk ulusu, kendi kaderini hain darbe girişimine dur diyerek kendi çizmiştir" dedi.

FOTOĞRAFLI