Ege Deniz, Kordon’u yuttu!

Deniz, Kordon’u yuttu!

19.01.2018 - 01:11 | Son Güncellenme:

İzmir Alsancak’ta yağmur ve fırtına nedeniyle denizin yükselmesi sonucu cadde ve sokaklar göle döndü. Kordon’da mekân sahipleri suları süpürgelerle tahliye etmeye çalıştı. Konak’ta da yılbaşı süslemeleri devrildi

Deniz, Kordon’u yuttu


İzmir, dün gök gürültülü sağanak yağışlı bir havaya uyandı. Fırtına, yaşamı olumsuz şekilde etkiledi, deniz 40 santimetre yükseldi. Kara ile deniz birleşti, bazı işyerlerini ve evleri su bastı. Kordon’da çoğu kafeterya ve restoranın sahibi, suları ellerinde süpürgelerle tahliye etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Pantolonlarını dizlerine kadar sıyıranlar, “Görüyorsunuz halimizi değil mi? Para kazandığımız yer mahvoldu. N’olur yardın edin” dedi. Bölgede çok sayıda itfaiye ve AKS aracı olmasına rağmen sel sularıyla mücadelede sonuç almak kolay olmadı. Dalga boyu, 3 metreyi buldu. Bayraklı sahili de, denizin getirdiği pet şişe, karton ve çöplerle perişan bir hal aldı.

‘Dalga boyu 4 metre’

İzmir Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Rüzgârın şiddetinin, Konak ve Alsancak’ta 71.6 kilometreyi bulduğu belirtildi. Ekiplerin, geceyi teyakkuzda geçirdiği vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi: “İlk tespitlere göre; Balçova, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Buca, Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Gaziemir, Bayraklı ve Karataş’ta toplam 11 adet ağaç devrildi. Deniz suyunun aşırı yükselmesi nedeniyle Mavişehir Balıkçı Barınağı ile Konak ve Alsancak vapur iskelelerinde taşmalar yaşandı.

Haberin Devamı

1. Kordon’da dalgaların kuvvetiyle parke taşları söküldü. Gece boyunca İZSU ekipleri de seferber oldu. Lodos ve deniz suyu yükselmesi nedeniyle, Karşıyaka bölgesinde yaşanan su taşkınına müdahale edildi.”

Vapur seferleri iptal edildi

İZMİR’DE, şiddetli rüzgâr nedeniyle Konak Belediyesi’nin yılbaşı süslemeleri için yaptığı kemer devrildi; kemerin gece devrilmesi faciayı önledi. Rüzgârdan deniz ulaşımı da etkilendi. İZDENİZ, sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla olumsuz hava koşulları nedeniyle seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Saat 14.10 itibariyle arabalı vapur, 15.00 itibariyle de vapur seferleri yeniden başlatıldı.

Foça’da şiddetli lodos

Foça’da, önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve dün sabah hızı 70 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos, ilçede yaşamı etkiledi. Lodos nedeniyle tedirgin olan tekne sahipleri, teknelerinin başından ayrılmadı, uykusuz bir gece geçirdi.