Ruh Sağlığı Depresyonda olabilirsiniz

Depresyonda olabilirsiniz

22.01.2018 - 10:28 | Son Güncellenme:

Özellikle kış mevsiminin gelmesi, havaların kapalı olması ya da sürekli dışarıda olamadığınız için başlayan depresyonun işaretlerini takip ederek önüne geçebilirsiniz.

Depresyonda olabilirsiniz

Depresyondayken mutsuz olma, içe kapanma, hayattan zevk alamama, duygularda değişim, düşüncelerde değişim, hatta intihara kadar giden bir süreç yaşanabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için belirtileri anladığınız anda odak noktanızı başka bir olaya yönlendirmeli ve kendinizi mutlu etmek için bir şeyler yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Değersiz hissetmek

Hayatın bazı dönemlerinde kendinizi değersiz hissedebilirsiniz. Değersiz hissetmeniz hayatınızda meydana gelen herhangi bir olaydan kaynaklandığı için buna sebep olan kişiyle iletişime geçerek bu histen kurtulabilirsiniz.Çaresiz kaldığınızı hissettiğiniz zamanlarda ise arkadaşlarınızdan fikir alarak yola devam edebilirsiniz. Kendinizi bu dönemlerde motive ederek yaşam enerjinizi eski düzeyine getirmeye çalışmalısınız.

Hayattan zevk almama

Hayatın yaşanır bir yer olup olmadığını sorgulamaya başlayıp, depresyona giriyor olabilirsiniz.Bu nedenle böyle bir dönemden geçiyorsanız sonucunun kötü olmaması için uzman bir doktordan destek alabilirsiniz.

Uyku bozukluğu

Az uyuyor ya da fazla uyuyup yataktan çıkamıyorsanız; depresyonda olabilirsiniz. Özellikle uyku bozukluğu gün içinde stres, yorgunluk ve sinirlilik hali getirdiği için depresyona girmeniz daha da kolaylaşabilir.

Haberin Devamı

Cinsel isteksizlik

Depresyonun, kadınlarda ve erkeklerde en çok görülen belirtilerinden biri cinsel isteksizliktir. Depresyonda olan insanlar partnerlerine tahammül edemeyecek duruma gelebilirler.İsteksiz bir şekilde girilen cinsel ilişkilerden zevk alamayabilirler.

Ölüm düşüncesi

Depresyon belirtilerinin en tehlikeli belirtilerinden biri ölüm düşüncesidir.Yaşamak için bir neden bulamıyorsanız ve yaşadığınız hayat anlamsız geliyorsa ailenizi, arkadaşlarınızı hatta varsa sevgilinizi aklınıza getirmelisiniz. Bu düşüncelere daldığınız anda, kendinizi mutlu hissedeceğiniz aktivitelere odaklamalısınız ve en kısa zamanda bu konuda bir uzmanla görüşmelisiniz.

Diğer nedenler

Depresyon belirtilerinin diğer nedenleri; unutkanlık, ağlama, iştahsızlık ya da iştah açılması, çevrenizle olan ilişkilerinizin bozulması ve gerginlik gibi nedenlerdir. Bu belirtilerin birkaç tanesi sizde varsa depresyonda olabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için birlikte vakit geçirmekten mutlu olduğunuz kişilerle birlikte olmalı ve sizi mutlu edecek planlar yapmalısınız.

Yazarlar