Hamilelik Hazırlığı Deri altı çubuğu implant nedir?

Deri altı çubuğu implant nedir?

17.10.2017 - 15:50 | Son Güncellenme:

Doğum kontrol yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Deri altı çubuğu İmplant …. Son yıllarda kullanımı yaygınlaşan deri altı çubuğu implantı nedir, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız sizler için araştırdığımız ve derlediğimiz deri altı çubuğu implantı nedir makalemizi dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz. İşte deri altı çubuğu implantı hakkında tüm bilinmeyenler…

Deri altı çubuğu implant  nedir

Deri altı çubuğu implantı deri altına yeleştirilen bir doğum kontrol yöntemidir. Cilt altına yerleştirilen deri altı çubuğu implant, progesteron hormonu salgılayarak gebeliğe karşı koruma sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

Deri altı çubuğu implantı nasıl etki eder?
Deri altı çubuğu implant, rahimin iç kısmında bulunan zarın incelmesini sağlayarak döllenen yumurtanın burada tutunmasına engel olmaya yardımcı olur. Yumurtlamayı engelleme yeteneği estrogen ve progesteron içeren doğum kontrol haplarına göre daha düşüktür.

Deri altı çubuğu implant nasıl kullanılır?

İmplant evde kendi başına uygulayabileceğiniz bir doğum kontrol yöntemi değildir. İmplanon kullanmadan önce muhakkak uzman bir hekime danışılması gerekmektedir.
deri çubuğu implantı hazır ve steril halde bulunmaktadır. Deri altı çubuğu implantı uygulaması hastane ortamında yapılması daha uygun olacaktır

Genellikle bu çubuk sol kolun üst tarafına yerleştirilmektedir. İmplanon deri altı çubuğunu kola yerleştirmek yaklaşık 1 saat sürmektedir. Çıkartıldıktan sonra doğurganlık eski haline döner.

Haberin Devamı

Deri altı çubuğu implantı kimler kullanamaz?

Meme kanseri geçirmiş olanlar

Emziren anneler

Karaciğerde herhangi bir hastalığı olanlar

Vajinal kanaması olanlar

Hamile olanlar veya hamilelik şüphesi olanlar

Deri altı çubuğu implantı kimler kullanabilir?

Uzun süreli bir doğum kontrol yöntemi arayanlar

Östrojen kullanması sakıncalı olanlar

Spiral kullananlar

Doğum kontrol hapı kullanmak istemeyenler

Deri altı çubuğu implant zararlı mıdır?
Deri altı çubuğu implant zararlı bir doğum kontrol yöntemi değildir. Ancak hastane ortamında takılması gerekir. Aksi taktirde ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.
Günümüzde her 5 kadından birinde adet düzensizliği yaşanmaktadır. Adet düzensizliği yaşayan kadınlara deri altı çbuğu implant kullanılması genellikle önerilmez.

Yerleştirme yerinde cerrahi işleme bağlı hassasiyet ya da enfeksiyon ortaya çıkabilir.

Deri altı çubuğu implanon etkinliği ne kadar süre etkili olur?
Deri altı çubuğu implantı 3 yıl etkinliğini korumaktadır. 3 yıl sonunda ameliyat ortamında ufak bir kesikle çıkartılması gerekir.

Yazarlar