Ekonomi ‘Deri’nin Oscarları sahiplerini buldu

‘Deri’nin Oscarları sahiplerini buldu

17.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği bünyesinde, Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle, deri sektöründe tasarım ve inovasyona katkıda bulunmak ve ihracatı artırmak amacıyla düzenlenen 4. Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

‘Deri’nin Oscarları sahiplerini buldu

Deri sektöründe 2017-2018 yılı sonbahar-kış döneminin modasının belirlendiği Detay Deri Tasarım Yarışması’nda Siran Ertan, Mehmet Ali Dinç, Simay Bülbül, Ruken Mızraklı, Hüseyin Buzrul, Murat Aytulum, Musa Evin, Can Oker, Güven Karaca, Fikriye Altunbaş, Cemal Aydın ve Hakan Güldağ jüri üyeliği yaptı. Geceye Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan vekilleri Tahsin Öztiryaki, Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve ihracatçı birlikleri başkanları katıldı.

Haberin Devamı

Açılış konuşmasını yapan Mustafa Şenocak, Tasarım yarışmalarının sektöre sağladığı katkılara vurgu yaparak, “Şimdi yeni bir tasarım yarışması ile karşınızdayız. Her geçen gün daha çok kişiye ulaşan yarışmamızda her iki kategoride de yoğun başvuru aldık ve başta Özge Ulusoy olmak üzere 26 mankenin taşıdığı 12 finalistimizin tasarımlarını puanlayarak yarışmamızı sonuçlandırdık. Bizler sektör olarak ihracatta katma değer için tasarımın, modanın, inovasyonun, Ar-Ge’nin, markanın önemini biliyoruz. Katma değeri artırabilmek için tasarımcılarımıza çok büyük görev düşüyor” diye konuştu.

6 ödül verildi

2017 Detay Deri Ürünleri Yarışması, deri konfeksiyon ve saraciye kategorileri olmak üzere 2 kategoriden oluşuyor.
Deri konfeksiyon kategorisinde ilk üçe giren, Esra Ayşe Akkaya, Fatih Uğur, Furkan Erdoğan; saraciye kategorisinde ise ilk üçe giren Berk Gümüşterazili, Sena İlkyaz ve Bektaş Şahin’e eğitim ve para ödülü verilecek.