Derin İzlerinizi Geçmişte Bırakın!

Biz insanoğlu, tüm duygu ve düşüncelerimizi yüzümüze yansıtırız; gülerken, ağlarken, üzülürken, şaşırırken, sevinirken ve daha birçok duygu durumlarının yüzümüze kazıdığı bir ifade vardır.

Gerek mimiklerimiz, gerek dış etmenler gerekse genetik faktörlere bağlı olarak yüzümüzdeki çizgiler derinleşir. Derinleşen çizgiler; kişiyi olduğundan ve hissettiğinden daha yaşlı görünmesine sebep olabilir. Bu çizgileri silmenin en etkili yolu botokstan geçiyor.

Güneşin yavaş yavaş kendini gösterdiği bugünlerde, ışınlara karşı otomatik olarak kendini korumaya almak için kısılan gözler, kırışıklıkları daha da gözle görülür hale getiriyor. Kişiyi daha yorgun ve yaşlı gösteren bu çizgileri gidermek için uygulanan botoks, yaşla birlikte belirginleşen mimik çizgilerini hafifletmek ya da ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan, kolay ve güvenilir bir yöntemdir.

Haberin Devamı

Tüm Çizgilere Etki Eder

Botoks enjeksiyonları, özellikle alın bölgesindeki ve kaş arasındaki çizgiler, göz kenarlarında meydana gelen kazayağı denilen ince çizgiler ve boyunda yaşla beraber belirginleşen dikey çizgileri hafifletmeyi sağlar. Mimiklere bağlı oluşan tüm çizgilerde etkili olan botoks, ince iğnelerle kaslara enjekte edilir.

Botoks sinir ve kas arasındaki iletiyi bozar, yani sinirin verdiği emrin kasa iletilmesini engeller. Böylece kas geçici olarak kasılmayı bırakır ve kasılma yüzünden meydana gelen mimik çizgileri hafifler. Botoks, alın bölgesi, kaş arası, göz kenarları, üst dudaklarda meydana gelen çizgilerde, boyun bölgesinde yaşla birlikte belirginleşen dikey çizgilerde, koltuk altı, avuç içi terlemelerinde, kas spazmları ve migren ağrılarında kullanılmaktadır.

Botoks İşlemi Nasıl Yapılır?

İşlemden 20 dakika önce uygulama yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanır. Uygulamanın yapılacağı bölge temizlendikten sonra, formül ince uçlu iğnelerle kas içine küçük dozlarda enjekte edilir. Tüm işlem yaklaşık 10-15 dakika sürer. Bir dolgu maddesi olmadığı için, şişlik ya da dolgunluk görülmez. Enjekte edilen bölgedeki kasların gevşemesi ile çizgiler, kırışıklıklar hafifler, yüz daha dingin, dinlenmiş bir görünür.

Haberin Devamı

Uygulama yapıldıktan 3-4 gün sonra etkisi de görülmeye başlar. Nihai etkisi ise uygulamadan bir hafta sonra görülür. Bu süre, kişiye uygulanan doza göre değişiklik göstermektedir. Botoksun ömrü 4 ila 6 ay kadar sürer. Botoksun etkisi geçince işlem gören bölge eski haline geri döner.

Botoksta herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Çizgi ve kırışıklıklardan şikâyetçi olan herkes botoks enjeksiyonlarından faydalanabilir. Çizgiler derinleşmeden önce dolgu yapılması sonucu daha yüz güldürücü hale getirir.

Olası Komplikasyonlar

Çok nadirde olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı ve göz kapağı düşmesi görülebilir. Fakat bu geçici bir durumdur. Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma olabilir. Bu morluklar da yine birkaç gün sonra geçer.

Op. Dr. Mirza Fırat
Estetik, Rekonstrüktif,
Plastik Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı