Gündem Destek konvoyu

Destek konvoyu

19.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla Osmaniye, Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan yola çıkan yaklaşık 500 araçlık konvoy, Hatay’ın Hassa ilçesine ulaştı.

Destek konvoyu

Ellerinde ve araçlarında Türk bayraklarıyla ilçe yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde bir araya gelen vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar”, “Vatan sana canım feda” sloganları atıp, tekbir getirdi.

Haberin Devamı

Konvoyla birlikte Hassa’ya gelen TBMM Divan Katibi Üyesi ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, bazı kimselerin Türkiye’nin Afrin’de ne işi var diye sorduklarını belirterek, “Bunlara asla itibar etmemeliyiz. Gerek Kırıkhan’ın gerek Reyhanlı’nın, Hatay’ın, Kilis’in rahat edebilmesi, Amanoslar’ın teröristlerden temizlenmesi bu operasyonun başarısına bağlı” diye konuştu. Harekatın, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkını kullanması olduğunu vurgulayan Durmuşoğlu, “Allah ordumuzu muzaffer eylesin inşallah” dedi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiğe destek amacıyla konvoy düzenlendi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık, araçlarıyla ilçede tur atıp, ellerindeki Türk bayrağıyla İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bir araya geldi.