Siyaset 'Destek ordunun moralini yükseltti'

'Destek ordunun moralini yükseltti'

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin operasyonu başladığında yurt dışında olduğu için Kılıçdaroğlu’nu telefonla bilgilendiren Yıldırım, dün Çankaya’daki yüz yüze görüşmede CHP liderine kırmızı kaplı Afrin dosyası sundu

Destek ordunun moralini yükseltti

Başbakan Binali Yıldırım’ın Zeytin Dalı Harekatına ilişkin görüştüğü CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu’na operasyona verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Başta siz olmak üzere muhalefetin operasyona yönelik desteği, toplumdaki bu duruş, ordunun moralini çok yükseltti” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başladığı cumartesi günü Çankaya Köşkü’nde MHP lideri Bahçeli ile görüşen Yıldırım, yurtdışında olması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nu ise telefonla bilgilendirmiş, iki lider yüzyüze de görüşme kararı almıştı. Yıldırım ve Kılıçdaroğlu, bu çerçevede dün Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Basına kapalı görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. İki isim görüşmenin ardından ortak basın açıklaması da yaptı.

Kırmızı dosya sundu

Yıldırım, Afrin konusunda Kılıçdaroğlu’na bilgilendirme yaparken bir de “Başbakanlık” logolu kırmızı dosya sundu. Kırmızı dosyada, Suriye krizinin başladığı günden bu yana neler yaşandığı, PYD/YPG’nin eylem ve hamleleri ile Fırat Kalkanı ve son olarak da Zeytin Dalı operasyonlarına dair bazı bilgilerin yer aldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Yıldırım görüşmede, Kılıçdaroğlu’na operasyona ilk günden verdiği destek nedeniyle, “özel olarak” teşekkür etti. Yıldırım’ın, “Ana muhalefetin desteği iç ve dış kamuoyu açısından önemli. Başta siz olmak üzere muhalefetin operasyona yönelik desteği, toplumdaki bu duruş, vatandaşlarımızdan gelen yoğun destek ordunun moralini de çok yükseltti” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan tarafından eleştirilen, “Kimsenin burnu kanamasın” sözlerini de görüşmede gündeme getirdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun toplantı sonrasında Erdoğan’ın, “Şehadet de olur, gazi de olur, kan da olur” diyerek eleştirdiği, “Kimsenin burnu kanamasın” sözlerini tekrarlaması dikkati çekti.

'Hassasiyetimiz toprak bütünlüğü'

Başbakan Yıldırım, görüşmenin ardından şu değerlendirmelerde bulundu:

BARIŞ HAREKÂTI: Harekâtın adı Zeytin Dalı. Bu ad çok anlamlı. Afrin zeytini ile meşhur bir bölge. Burada Afrin’e yapılan harekât bir barış harekâtıdır. Amacımız; Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmen diğer etnik gruplara sahip yerel halkın PKK/DEAŞ terörünün baskısından kurtarılması ve onların özgürlüğüne kavuşturulması. Hassasiyetlerimiz Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgede terör örgütlerinin baskı zulüm yaparak halkı yıldırmalarının önüne geçilmesi, bütün bunu yaparken de tabii ki sivillerin zarar görmemesidir.

Haberin Devamı

CILIZ ÇATLAK SESLER: Bu harekâta milletimiz tam anlamıyla destek vermektedir. Siyasi partilerimiz; başta ana muhalefet ve değerli genel başkanı olmak üzere; MHP de harekâta tam destek vermektedir. Harekâtın karşısında cılız bazı sesler çıkmakla beraber herhangi bir kayda değer yurt çapında toplumsal olay meydana gelmemiştir.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK: İnşallah kısa süre içerisinde bu harekatı tamamlayıp hem Afrin’de yaşayan insanların huzura kavuşması hem de ülkemize, sınırlarımıza yapılan saldırıları ortadan kaldırılması sağlanmış olacaktır.

‘Sınırlarımızın güvenliği önemli’

CHP lideri Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından şunları söyledi: “Sayın Başbakan lütfedip bilgi verdiler. Türkiye’nin sınır güvenliği çok ama çok önemlidir. Bulunduğumuz coğrafya sınır güvenliğine önem vermemiz gerektiğini zorunlu kılıyor. Zeytin Dalı Operasyonu kaçınılmaz olarak Türkiye’nin gündemine gelmiştir. Kahraman askerlerimiz mücadelelerini sürdürüyorlar. En büyük arzumuz kimsenin burnu kanamadan ülkemize görevlerini yapıp dönmeleridir. Askerlerimiz görev yaparken bir taraftan terör ve terör örgütlerini cezalandırırken Suriye’nin toprak bütünlüğüne de katkı yapıyorlar. Kahraman ordumuzun görevini başarı ile yerine getirmesini arzuluyoruz istiyoruz Allah onlara yardımcı olsun en büyük dilediğimi bu.”

Haberin Devamı