Siyaset Destici BBP’de liste sıkıntısını reddetti: İttifakın yanındayız

Destici BBP’de liste sıkıntısını reddetti: İttifakın yanındayız

23.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı’nda adaylarına Ak Parti listesinde yer verilen BBP’de, seçilebilecek yerden sadece Genel Başkan Mustafa Destici’nin gösterildiği iddiaları partide tepkiye neden oldu. BBP’nin dün yapılan Başkanlık Divanı’nda yapılan durum değerlendirmesinin ardından Ak Parti Genel Merkezi’ne giden Destici, “Biz bu ittifaka milletvekili pazarlığı ile girmedik. Hiçbir milletvekili almasak bile biz Cumhur İttifakı’nın yanındayız” dedi.

Destici BBP’de liste sıkıntısını reddetti: İttifakın yanındayız

YSK’ya önceki gün sunulan aday listelerinde, BBP’li 18 isme Ak Parti’nin listesinde yer verildi. Sadece Ankara 2. Bölge’de liste başına konlan Destici’nin seçilebileceği, diğer 17 ismin seçilme olasılığı olmayan sıralara konulduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Bazı BBP yöneticileri isimlerini vermeden, “Sıralamanın düzeltilmesi talebi çok yüksek, mevcut listeyi kabullenen yok. Tabanda büyük infial var. Yönetime kırgınlık ve kızgınlık hakim. Saaadet Partisi kadar olamadık. Hemen teslim olduk. Bir tek başkan (Destici) kesin seçilecek yerde. Oyuna, satışa geldik” diye konuştu.

“Pazarlık yok”

BBP’nin dün yapılan Başkanlık Divanı’nın ardından Ak Parti Genel Merkezi’ne giden Destici, ziyaretten önce yaptığı açıklamada “Biz bu ittifaka milletvekili pazarlığı ile girmedik. Hiçbir milletvekili almasak bile biz Cumhur İttifakı’nın yanındayız. Çünkü biz devletin bekası, milletin birliği dirliği için bu ittifakın içerisindeyiz. Bunlar doğru şeyler değil. Bir partide yöneticilerin farklı görüşleri olabilir. BBP’nin ana ekseni budur. Fitne sokmaya çalışanlar sadece avuçlarını yalar” dedi.

Haberin Devamı

‘Teşekkür ziyareti’

Ak Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Destici, çıkışta yaptığı açıklamada ‘teşekkür ziyaretine’ geldiğini söyledi. BBP’de rahatsızlık iddialarını reddeden Destici, Cumhur İttifakı içerisinde çatlaklık arayanların bu tür haberlerin heveslisi olduğunu belirterek, “Mal bulmuş mağribi gibi saldıranlar avuçlarını yalarlar” dedi.

Milletvekili pazarlığı içinde olmadıklarını söyleyen BBP Genel Başkanı “Temsil edilmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bunu da vatanımıza, ülkemize hizmet etmek için çizgimizi, misyonumuzu Meclis’te güçlü bir şekilde temsil etmek adına yapacağız. Biz Büyük Birlik Partisi’ni Meclis’e taşıyacağız inşallah bu ittifakla birlikte. Sayın Cumhurbaşkanımızın duruşuyla bize bir fırsat verilmiştir. Bunu da en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.