Diyetler Detoks yapmanın 7 doğal yolu

Detoks yapmanın 7 doğal yolu

08.03.2018 - 15:47 | Son Güncellenme:

Detoks son zamanlarda adını sıkça duyurmaya başlayan, zayıflamak isteyen insanların fazlasıyla tercih ettiği ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan bir yöntemdir. Detoks yapmanın doğal yolları nelerdir?

Detoks yapmanın 7 doğal yolu

Sağlıklı besinler tüketerek doğal yoldan detoks yapmak toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına ve temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Çoğu insan daha sağlıklı bir görünüme ve vücuda sahip olmak istiyor. Bu noktada sadece detoks yapmak yeterli olmuyor; bunun yanında her gün 6-8 bardak su tüketerek organlarınızın en iyi durumda olmalarını ve vücudunuzda da yeterli su bulunmasını sağlayabilirsiniz. Su, vücuttaki zararlı toksinlerin yok olmasında oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

Limonlu sıcak su

Limon bağışıklık sisteminizi güçlendiren ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan bir besindir. Sabah kalktığınızda bir bardak limonlu sıcak su içmek güne daha zinde başlamanıza yardımcı olacaktır. Limon, vücut dengesinin yeniden bulunmasında etkili olan alkali besin kaynağıdır. Limonlu sıcak su kolaylıkla yapabileceğiniz bir detoks yöntemidir ve oldukça etkilidir.

Bol yeşillik tüketimi

Meyve ve sebze tüketimini arttırabilirsiniz. Sebze yemeğinin yanında bol yeşillikli büyük bir tabak salata tüketmeniz kilonuzu korumanıza yardımcı olur.
Güne yeşil smoothie ile başlamak

Genellikle içerisinde ıspanak yaprakları, zencefil, ekşi elma bulunan ve daha birçok yeşil besinin eklenebileceği yeşil smoothie, toksinleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Meyve tüketimi

Meyvenin vücutta toksinleri temizleyici etkisi vardır ve sindirimi kolaydır. Yemeklerden 1-2 saat sonra tüketimi, sağlık açısından daha iyidir. Meyve, doğal bir detoks etkisine sahiptir.

Lif tüketimini arttırmak

Lif, insanların aslında çok tüketmediği bir besindir. Taze meyve, sebze ve tahılları bol bol tüketmelisiniz. Lif tüketimi sindirim sisteminizin düzenli çalışmasına, bununla birlikte vücuttaki toksinlerin azalmasına yardımcı olur. İyi bir detoks yöntemidir.

Bitkisel çay içmek

Bitkisel çaylar antioksidan deposudur. Yeşil çay, zencefil çayı, rezene çayı, tarçın vb. besinler vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Yemeklerden sonra tüketildiğinde hazmı kolaylaştırmaktadır.

Su tüketimi

Su etkili bir detoks için en önemli yöntemdir. Zayıflamak ya da daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için başladığınız detoks mutlaka su tüketimiyle desteklenmelidir. Günde en az 8 bardak su tüketmelisiniz. Su sağlıklı bir sindirimi sağlar, vücuttaki toksinlerin atılmasına, zayıflamanıza yardımcı olur.

Yazarlar