Siyaset ‘Devlet adamlığı gündem olmalı’

‘Devlet adamlığı gündem olmalı’

26.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçime sayılı günler kaldığını hatırlatan İmamoğlu, “Bu hafta, gündeme düşmesini istediğim bir şey var: Devlet adamlığı” dedi. İmamoğlu sorunsuz bir seçimin yapılabilmesi için yetkililerin tüm tedbirleri alması gerektiğini vurguladı...

‘Devlet adamlığı gündem olmalı’

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Örnektepe Mahallesi’ndeki Çatalzeytinliler Derneği’nde Kastamonulular’la buluştu. İmamoğlu’na, CHP Beyoğlu Belediye başkan adayı Alper Taş da eşlik etti. Burada yaptığı konuşmasında ‘Bu hafta, gündeme düşmesini istediğim bir şey var: Devlet adamlığı’ diyen İmamoğlu, sorunsuz bir seçimin yapılabilmesi için ilgililere seslenerek gerekli tüm tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

‘Belediye dediğiniz şey, vatandaşın sahibi olduğu tüm maddi, manevi değerlere sahip çıkan bir kamu kurumdur’ diyen İmamoğlu, “Bizi emanetçi olarak seçeceksiniz. Seçildikten sonra size hizmet edeceğiz. 5 yılın sonunda hizmetlerimizi üzerinden bizi değerlendireceksiniz. Bu kadar basit. Kimseyi boş laflarla aldatmayın. Yok efendim beka sorunu, yok efendim memleket şöyle oldu böyle oldu. Memleketin sorunları biter mi? Biz, kocaman bir memleketiz. Bunların yeri ayrı. Bu sorunları çözün diye, bu millet 24 Haziran’da sizi seçmiş. 4.5 seneniz var. Çalışın, ekonomiyi çözün, ülkenin uluslararası sorunlarını çözün. Biz de size yardımcı olalım. Her türlü yardımı isteyin. Ama yerel seçim başka. Biz, İstanbul’u yönetirken, değerli arkadaşlar da Ankara’da, merkezi hükümet olarak görevlerini yapacaklar. Birbirimizin ayağına niye çelme takalım” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘İnşallah kazanacağım’

Devletin tüm ilgili birimlerini sandık güvenliği konusunda göreve davet eden İmamoğlu, vatandaşlardan da sandıklara sahip çıkmalarını istedi. İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Günün sonunda, kim kazanmışsa İstanbul’u- inşallah da ben kazanacağım- alkışlamalılar. Bu kadar basit. Neyi abartıyoruz Allah aşkına? Hepimiz bu vatanın evladıyız. Kimse, kimseyle bu duygular ve değerler üzerinden yarışmasın. Ama hizmet üzerinden yarışalım. Onun dışındaki hiçbir konu, milletin gündeminde değil. Milletimiz, en doğru kararı verecektir. Ama yine de milletimizi dikkatli olmaya davet ediyorum”

‘Devlet adamlığı gündem olmalı’

‘İstanbul yeşil fukarası’

“Bence 25-30 sene önce, bu mahallelerde daha mutluydunuz. Mahalle kültürü korunacak. İstanbul’da yaşayan insanlar yeşil fukarası. Bu, şehre en büyük ihanettir. Kiracılara da hak tanıyacağız. ‘Sen de uygun koşullarda ev sahibi olabilirsin’ diyeceğiz. 100’e yakın mahallenin tamamında millet kan ağlıyor. Örnek yerler oluşturacağız. Bu milletin yüreğine su serpeceğiz. Bu iş, zor değil. Yaşadım, yaptım. Biz, bunu Beylikdüzü’nde yaptık. Dede, kızı, torunu aynı anda sevindi.”

‘İstanbul’un projeleriyle yorulmasın’

Haberin Devamı

İmamoğlu, Örnektepe Mahallesi’ndeki etkinliğin ardından, seçim otobüsüne binip, Şişli caddeleri ve sokaklarında halkı selamladı. Beyoğlu Ağaçlaraltı Mevkii’nde coşkulu kalabalığa hitap eden İmamoğlu, “Biz bu şehre başka bir huzur getireceğiz” dedi.

İmamoğlu, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul mitinginde kendisine bir ilçenin belediye başkanı olarak nitelemesine yönelik sorusu üzerine de “Sayın Cumhurbaşkanı yerel seçimde çok aktif. Türk halkı ‘keşke tarafsız bir cumhurbaşkanımız olsa’ diye bakıyor. İstanbul’un projeleriyle yorulmasın, Türkiye’nin uluslararası düzeyde sorunlarıyla ilgilensin” yanıtını verdi.