Ekonomi Devlet ithalat değil düzenleme yapar

Devlet ithalat değil düzenleme yapar

22.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, besicilik alanında ithalatın herkesi üzdüğünü belirterek, “Devlet sadece düzenleme görevini yapar. Devlet ithalat yapmaz, iş adamlığına soyunmaz ama buna neden mecbur kaldık, onun sebeplerini görmemiz lazım” dedi.

Devlet ithalat değil düzenleme yapar

Ankara Ticaret Odası’nca (ATO) düzenlenen ‘Sürdürülebilir Besicilik Paneli’nin açılışında konuşan Fakıbaba, Türkiye’nin 80 milyon nüfusa sahip güçlü bir aile olduğunu ifade ederek, bu durumdan çekinen ülkeler bulunduğunu söyledi.

Üretici, tüketici ve sanayicinin aynı ailenin üyeleri olduğunu anlatan Fakıbaba, “Üretici kazandığı zaman tüketici ve sanayici de kazanması lazım. Bunu dediğimiz an bu ülke 80 milyona yettiği gibi Avrupa’yı da diğer ülkeleri de besleyecek güçtedir” diye konuştu.

Sebebini görelim

Fakıbaba, besicilik alanında ithalatın herkesi üzdüğüne dikkati çekerek, “Devlet sadece düzenleme görevini yapar. Devlet ithalat yapmaz, iş adamlığına soyunmaz ama buna neden mecbur kaldık, onun sebeplerini görmemiz lazım” dedi.

Besicilik hayvanını Et ve Süt Kurumu’nun getirmemesi gerektiğini vurgulayan Fakıbaba, “Elinde karkas et olması lazım, gerekirse piyasaya hızlı bir şekilde karkas etle müdahale etmesi lazım. Müdahale etmesi gerekir mi? Vallahi gerekmez. Etik kurallar içerisinde eğer üreticiyle sanayici, aradaki arkadaşlar birbirleriyle iyi anlaştıkları takdirde, Tarım Bakanlığı’nın başka işi yok neden et alsın satsın?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı