Siyaset Devletin başına Devlet geçecek

Devletin başına Devlet geçecek

19.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP’nin “Milli Duruş Şühedaya Vefa Millete Beka” konseptli 12. Olağan Büyük Kurultayı’na, Ak Parti ile “milli mutabakat” ittifakının ve Zeytin Dalı Harekatı’nın yansımaları damga vurdu.

Devletin başına Devlet geçecek

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesajın büyük alkış aldığı kurultayda, Ak Parti’yi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve MHP ile oluşturulan Milli Mutabakat Komisyonu üyesi, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un yer aldığı “üst düzey” heyet temsil etti.

Haberin Devamı

Bahçeli konuşmasında Afrin için “Bugün yarın girilecek” derken, MHP lideri kürsüden inerken Divan Başkanı Semih Yalçın’ın yaptığı “TSK ve ÖSO tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır” anonsuyla, salondaki hava bir anda yerini sevinçli kutlamaya bıraktı. Bahçeli’nin tek aday olarak girip yeniden Genel Başkanlığa seçildiği kurultayda tek heyecan MKYK üyelikleri için yaşandı. Bahçeli’nin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylarının Erdoğan olduğunu vurgulamasına karşın, partililerin “Devletin başına Devlet gelecek” sloganından vazgeçmediği kurultaydan notlar özetle şöyle:

YOĞUN GÜVENLİK: Kurultayın gerçekleştirildiği Ankara Spor Salonu’nun çevresindeki yollar, belediye iş makinaları ile trafiğe kapatıldı. Helikopterler havada kontrol uçuşu yaptı. Salonda ise güvenliği Ülkü Ocaklarından gençler sağladı.

Haberin Devamı

BBP DE SALONDAYDI: CHP, HDP ve SP başta olmak üzere pek çok partinin davet edilmediği kurultayda, Ak Parti ve MHP ittifakında yer alması beklenen BBP de Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde temsil edildi.

ERDOĞAN’A ALKIŞ: Kurultayda salondan en büyük alkışı Erdoğan’ın gönderdiği mesaj ve ismi anons edilen Azerbaycan Büyükelçisi aldı.

BİN 176 DELEGE ADAY GÖSTERDİ: Yalçın, bin 207 delegeden salonda bulunan bin 176 ‘sının imzasıyla Bahçeli’nin tek aday gösterildiğini duyurdu. İlk oyu 1 No’lu sandıkta Bahçeli kullandı. Bu sırada partililer “Devletin başına Devlet gelecek”, “Hareketin lideri Devlet Bahçeli”, “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları attılar. Saat 13.50’de sandıklar açılmaya başlanırken, saat 14.01’de Yalçın, Bahçeli’nin geçerli bin 69 oyun tamamını alarak yeniden Genel Başkanlığa seçildiğini ilan etti.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI: Kurultayın sonunda teşekkür için yeniden kürsüye çıkan Bahçeli, “Milliyetçi hareket ebedi vatan nöbetindedir” dedi. Bahçeli konuşmasının sonunda sahneden “bozkurt” selamı yaptı.