Gündem DGS’de geç başvuru olacak mı?

DGS’de geç başvuru olacak mı?

24.05.2018 - 14:29 | Son Güncellenme:

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi, 8 Temmuz’dan 21 Temmuz’a ertelendi. Peki, DGS başvuruları ne zamana kadar sürecek? DGS başvuruları ne zaman bitecek? 2 yıllık üniversite bitiren öğrencilerin merak ettiği konulardan olan DGS başvuruları ve sınav tarihleri ne zaman? DGS başvuruları nereden yapılacak?

DGS’de geç başvuru olacak mı

DGS başvuruları ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

2 yıllık bölümlerde okuyup bölümünü 4 yıla tamamlamak isteyen üniversite öğrencileri bu aralar Dikey Geçiş Sınavı ( DGS) başvurularının ne zaman biteceğini merak ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin, DGS sınav tarihini 8 Temmuz’dan 21 Temmuz’a almasının ardından gözler ÖSYM’ye çevrildi. DGS için başvurular, 16 ile 24 Mayıs tarihleri arasında olup ücret ödeme son günü ise 25 Mayıs olacak. DGS’ye başvuru yapacak adayların ÖSYM’ye ödemesi gereken ücret ise 150 TL.

DGS nedir?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Meslek Yüksekokulları ve Açık öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik kapsamında meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin bölümlerini 2 yıllıktan 4 yıllığa çıkarmak için yapılan bir sınav sistemidir. DGS; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülüyor. DGS’ye giren öğrencilerin puan hesaplaması ise sözel ve sayısal sorulardan aldıkları puanın, ön lisans başarı puanı (ÖBP) ile çarpılmasıyla hesaplanır. DGS sonucunda adaylar, kontenjan ve koşullar göz önünde tutularak elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezi üzerinden başvurularını yapacaklar.

Haberin Devamı

Başvuru tarihini kaçıranlar ne yapacak?

Dikey Geçiş Sınavı’na 16 ile 24 Mayıs tarihlerinde başvuru yapamayan adaylar için ÖSYM geç başvuru kabul ediyor mu? ÖSYM, belirlenen zaman diliminde başvuru yapamayan adayların mağdur olamaması için geç başvuruları da kabul edecek. ÖSYM, başvuru gününü kaçıran adayların 5 Haziran tarihinde geç başvuru yapabilecekleri açıkladı. Geç başvuru yapan adaylar, 5 Haziran tarihinde yapacakları başvuru sırasında sınav ücretini ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet üzerinden kredi kartı ya da banka kartı ile belirlenen süre zarfında ödemesi gerekmektedir.