Ekonomi Dijital dönüşümde dev potansiyel var

Dijital dönüşümde dev potansiyel var

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, “Türkiye’de artık Ar-Ge’ye yapılan her 1 liralık yatırım 2 liralık teşvikle belki de geri dönecek duruma geldi. Dolayısıyla biz şirketlerin Ar-Ge’den vazgeçmeden yatırımlara devam etmelerinin desteklendiği bir döneme girdik” dedi.

Dijital dönüşümde dev potansiyel var

Ermut, ABD’li bilgi teknolojileri ve ağ şirketi Cisco’nun İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI 3 Teknokent’te hizmete sunduğu Cisco İnovasyon Merkezi’nin açılış töreninde konuştu. Ermut, “Cisco’nun müşterileri, iş ortakları, tedarikçiler, girişimciler, üniversiteler, kamu ve endüstri paydaşları arasında iş birliklerini ve dijital inovasyonun hızını artırmak için kurduğu merkez hayırlı olsun.Gerçekleşmesinde mümkün olduğu kadar emeklerimizin bulunmasından büyük mutluluk duyduğumuz bir projenin açılışındayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım, açılışı yapılan merkezden girişimci firmalarla beraber dünya markaları çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi için dijital stratejiye odaklanması gerektiğini belirten Kıvılcım, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki 10 yıl içinde dünyada özel sektörde dijital dönüşüm perakende, enerji, finans, üretim, hizmet sağlayıcı ve sağlık sektörlerinde 23.8 trilyon dolar katma değer yaratacak. Araştırmalarımıza göre Türkiye’de şehirlerin her şeyin interneti ile önümüzdeki 10 yılda toplam 192 milyar dolarlık değer yaratma potansiyeli bulunuyor. Bunun 169.4 milyar dolarını özel sektör yaratabilir. 114.5 milyar dolar pazarlama, reklam, akıllı fabrika, oyun, eğlence ve ödeme dikeylerinde olmak üzere... Kamu sektöründe ise 22.7 milyar dolar değer yaratma potansiyeli var.”