Ekonomi Dijital Sabancı

Dijital Sabancı

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding şirketlerinden Bimsa, yeni nesil teknolojilere yatırım yaparak SabancıDx adıyla kurumların ve Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedeflediğini duyurdu.

Dijital Sabancı

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Bimsa’nın yeni nesil teknolojilere yatırım yaparak SabancıDx adıyla kurumların ve Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik edeceğini açıkladı. Göçmen, “SabancıDx, Türkiye’nin dijital dönüşümünde rol model olacak” dedi.

Haberin Devamı

Yazılım ihraç edecek

Göçmen, SabancıDx’in misyonunun, yarının dünyasında daha güçlü bir Türkiye için kılavuzluk etmek olduğunu belirtti. Göçmen, şirketin teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli ürün ve hizmet üretimine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Göçmen, şunları söyledi:

“Türkiye’nin bugünün ve yarınının dünyasında daha güçlü bir toplum olmasının yolu teknolojiye dayalı, katma değerli ürün ve hizmet üretiminden geçiyor. Geçmişte Türkiye’nin sanayileşmesinde üstlendiğimiz liderliği, en az sanayi devrimi kadar güçlü olan bu dönüşüm çağında da sürdüreceğiz. Bugüne kadar 1.2 milyar dolar toplam iş hacmi ile 5 milyar dolarlık katma değer yarattık. ‘Yeni’ ile yetinmeyen, yeniden sonraki yeniyi arayan Sabancı Topluluğu’nun ve Türkiye’nin yarınlara daha güçlü ulaşmasına, SabancıDx liderlik edecek. Bu yeni dönemde kendi üretimimiz olan yazılım sayısını kısa zamanda iki katına çıkaracağız. Aynı zamanda 2019 yılı itibariyle de yazılım ihracatına başlamayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Dijital Sabancı

‘Küresel değer yaratacağız’

SabancıDx Genel Müdürü Burak Aydın dijital teknoloji dalgalarını sürekli olarak keşfetme, uygulama ve ölçeklendirme yeteneğini geliştirme gerekliliğine vurgu yaptı. Aydın, SabancıDx’in sadece Sabancı için değil, Türkiye için çok büyük değer yaratacağını ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz ve Topluluğumuz için daha yüksek değerler üretmek için kurulan SabancıDx ile önemli bir dönemi başlatmış bulunuyoruz. SabancıDx, yüksek teknolojiye yatırım yaparak Türkiye’de dijitalleşmenin geleceğini yazan şirketlerden birisi olacak. SabancıDx olarak şirketlerin dijital çarpanı olacağız ve onların dijital enerjilerini açığa çıkarmak için çalışacağız. Bunun yanı sıra üniversite işbirliği ile İleri Veri Analitiği hizmetlerini de olgunlaştırıp endüstri tecrübesini üniversite ile harmanlayacağız. Sabancı Topluluğu şirketlerinin sektörel birikimi ve know-how’ını dijital yetkinliklerimiz ile birleştirerek oluşturacağımız yeni markalar ile kendi gücümüzden küresel değer yaratmayı hedefliyoruz”.