Tatil Dillere destan gece hayatıyla Mykonos

Dillere destan gece hayatıyla Mykonos

16.11.2017 - 14:36 | Son Güncellenme:

Mykonos Ege Denizi'nin en ünlü adalarından biri. Eskiden bir balıkçı adası olan Mykonos, günümüzde dünyanın en ünlü isimlerini ağırlıyor. Çılgın gece hayatıyla ünlü Mykonos, yaz aylarında dolup taşıyor.

Dillere destan gece hayatıyla Mykonos

Mykonos, Ege'nin güneyinde bulunan Kiklad adalarından biridir. Yunanistan'ın en turistik yerlerinden biri olan Mykonos, kumsalları ve mimarisiyle olduğu kadar gece hayatıyla da ünlü. Mykonos özellikle yaz aylarında dünyanın en ünlü isimlerini ağırlıyor.

Haberin Devamı

Mykonos nerede? Mykonos adasına nasıl gidilir?
Mykonos, 86 kilometrekare yüzölçümüne sahip bir adadır. Ege Denizi'nin güneyinde bulunan Kiklad adalarından biri olan Mykonos, 2011'deki nüfus sayımına göre 10.134 kişinin yaşadağı bir yer. 89 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Mykonos, Yunanistan'ın en gözde adalarından biridir.

Mykonos adasında İstanbul'dan doğrudan uçuş bulunmuyor. Yaz aylarında kimi zaman düzenlenen seferler dışında Mykonos adasında gitmek için öncelikle Atina'ya yaklaşık bir buçuk saatlik bir uçuş gerçekleştirmek gerekiyor. Atina aktarmalı bir uçuşla da Mykonos adasına ulaşmak mümkün. Mykonos'un başkent Atina'ya olan uzaklığı 150 kilometre.

Dillere destan gece hayatıyla Mykonos

Mykonos, Yunanistan'ın uyguladığı kapıda vizeye tabi adalardan biri değil. Dolayısıyla Mykonos'a gidecek olan Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alması gerekiyor. Mykonos adası ile Türkiye arasında kış döneminde bir saatlik bir zaman farkı bulunuyor.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği üyesi olan Yunanistan'nın resmi para birimi avro. Mykonos adasında da geçerli olan para birimi avro. Turistik bir yer olması sebebiyle Mykonos adasında İngilizce konuşabilenlerin sayısı fazla.

Dillere destan gece hayatıyla Mykonos

Mykonos hakkında bilinmesi gerekenler...
Mykonos adasından Heredot metinlerinde söz edildiğini görüyoruz. Atinalıların, İyonların yönetiminden sonra ada uzun süre Romalıların hakimiyetinde kalır. Roma'nın ikiye ayrılmasının ardından Doğu Roma İmparatorluğu'nun bir parçası haline gelen Mykonos, 15. yüzyıldan itibaren Osmanlı yönetimine girer. Yunanistan'ın kurulmasından sonra bu ülkeye bağlanan Mykonos, her iki dünya savaşında da saldırıya uğradı.

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından kabuk değiştirmeye başlayan Mykonos, zamanla turistik bir kimlik kazanmaay başlar. Özellikle Avrupalı turistlerin ilgi göstermeye başladığı Mykonos, git gide ünlenir.

Dillere destan gece hayatıyla Mykonos

Mykonos adasında neler yapmalı?
Mykonos adasını turist dostu bir ada olarak nitelendirebiliriz. Mykonos'un bir numaralı geçim kaynağının turizm olması nedeniyle adada her şey bu doğrultuda şekillenmiş durumda. Ftelia, Pssarau, Platys Gialos gibi turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği on köyün bulunduğu Mykonos'ta en önemli taşı motorsikletler.

Haberin Devamı

Engebeli arazisinin yanı sıra karakteristik dar sokakların yer aldığı Mykonos'ta otobüs ve minibüs gibi büyük toplu taşıma araçları seyrek sefer düzenlemesinin yanı sıra çok da kullanışlı değil. Bu yüzden adaya gelenler genelde motorsiklet kiralamayı tercih ediyor. Motorsikletle adayı gezmek turistler için oldukça rahat. Ancak burada yine engebeli yolların varlığını hatırlatmakta fayda var.

Dillere destan gece hayatıyla Mykonos

Mikri Venetia (Küçük Venedik) adını taşıyan bölge Mykonos'un en turistik bölgelerinden biri. Bunun yanı sıra adanın da simgesi olan değirmenler görülmeye değer. Adada çok sayıda küçük manastır da bulunmakta. Paraportiani Kilisesi görülmesi gereken yerlerden biri.

Ege Denizcilik Müzesi ve Arkeoloji Müzesi de adada turistlerin ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor.

Mykonos adasında eğlence hayatı...
Gündüz Elia gibi ünlü plajlarında güneş ve denizin keyfini çıkaran turistler geceleyin de Mykonos'ta bulunan mekanlarda eğlenmekte. Scorpios, Paradise, Cavo Paradiso, Void gibi ünlü yerler Mykonos gece hayatının kalbinin attığı mekanlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Özellikle yaz aylarında pek çok Hollywood yıldızı tatilini Mykonos adasında geçiriyor. Yaz boyunca ada pek çok partilere ev sahipliği yaparken skandallarla da gündemden düşmüyor.

Magazin gündeminden hiç düşmeyen Kim Kardashian ve Kendall Jenner da tatilini bu adada geçiren ünlüler arasında yer alıyor.

Dillere destan gece hayatıyla Mykonos

Mykonos adasında nerede kalınır?
Mykonos adası diğer Yunan adalarıyla kıyaslandığında fiyat bakımından biraz daha üst seviyede bir konuma sahip. Bu durum konaklama fiyatlarına da yansımış durumda. Adada bulunan oteller genellikle tarihi evlerden dönüştürülmüş durumda.