Dinamik Burun Estetiği

Dinamik burun estetiğinde doğal bir görünüme sahip olabilmek için öpüşürken, konuşurken yada gülümserken burunun ucunda hareket sistemini kontrol eden kasları iyi bilmek çok önemlidir. Bilindiği üzere çoğu kişi burun yapısına göre burun estetiği yaptırdıktan sonra hareket etmeyen burunları nedeniyle sorun yaşarlar. Ayrıca burun ucunun hareket etmemesi doğal olmayan bir görünüme neden olmaktadır.

Hareketli Burun Ucu Estetiği
Burun kaslarının üç adet bileşeni bulunmaktadır. Bu üç bileşen tek bir parça gibi hareket etmekte olan kıkırdak doku ve etrafı, kayma alanları ve kas yapısından oluşmaktadır. Bu bileşenleri çözmek ve burun ucunun yüz mimikleri ile uyumlu olarak hareket etmesini sağlamak burun yapısına bağlı olmaktadır. Geleneksel yöntemler ve teknikler yerine burun ucunda hareket etmeyi sağlayan dinamik rinoplasti tekniği sayesinde rahat ve doğal bir burun estetiği yapılabiliyor. Burun ucunun hareket etmesini sağlayan bölgelere dikiş atılmadan ve kas dokuya zarar vermeden yapılan dinamik burun estetiği ameliyatı sayesinde burun sağa, sola ve yukarı, aşağı hareket etmesi sağlanabilmekte.

Ameliyat Öncesi ve Sonrası
Ameliyat öncesinde ameliyat olacak kişinin gülerken, konuşurken hatta ağlarken burun ucundaki hareketleri incelenmelidir. Bu incelemeler sonucunda uygun stratejik bir planlama yapılmalıdır. Yapılan incelemeler sonrasında burunda tespit edilen sorunlar giderilerek burun ucu hareketli kalacak şekilde ameliyat tamamlanmalıdır. Dinamik rinoplasti tekniği sayesinde ameliyat yapılan hastalar yüz üstü uyuyabilmektedirler. Burunun doğal hareketi olarak öpüşürken burun ucunun yana kıvrılmasında ve gülerken burun ucunun aşağı doğru kıvrılmasında bir sorun görülmemektedir. Dinamik burun estetiği ameliyatı genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Doğru bir burun estetiği ameliyatı için kişinin yüz yapısına uygun burun şekli belirlenmelidir. Kişinin yüz hatlarına uygun yapılan dinamik burun estetiği daha doğal ve sağlıklı olacaktır.

Dinamik rinoplasti tekniğinin faydaları
Dinamik rinoplasti tekniğine kadar bir kişinin burun estetiği ameliyatı geçirip geçirmediği burun ucunun hareketine ve esnekliğine bakılarak anlaşılabiliyordu. Artık bu teknik sayesinde bir kişinin burun estetiği ameliyatı geçirip geçirmediğini anlamak oldukça zordur. Ayrıca dinamik burun estetiği ameliyatından sonra dışarıdan görünebilen bir dikiş izi kalmamaktadır. Rinoplasti tekniği kemik gelişimini tamamlamış olan herkese uygulanabilmektedir.

Haberin Devamı

Web Sitesi

Haberin Devamı

İnstagram

Facebook