Siyaset Dink müfettişi de emekli edildi

Dink müfettişi de emekli edildi

21.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilat personeline ilişkin terfi ve emeklilik kararlarını açıkladı.

Dink müfettişi de emekli edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Yüksek Değerlendirme Kurulu (YDK) ve Merkez Değerlendirme Kurulu (MDK) kararlarının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından onaylanmasının ardından 185 emniyet müdürü ile 53 emniyet amiri emekliliğe sevk edildi. YDK tarafından yapılan değerlendirme sonucu 96 birinci sınıf, 50 ikinci sınıf, 34 üçüncü sınıf, 5 dördüncü sınıf emniyet müdürü ile 53 emniyet amiri emekliliğe sevk edildi.

Erdoğan’ın pilotu

Aynı karar kapsamında, 94 ikinci sınıf emniyet müdürü birinci sınıf rütbesine, 168 üçüncü sınıf emniyet müdürü ikinci sınıf rütbesine, 191 dördüncü sınıf emniyet müdürü üçüncü sınıf rütbesine, 290 emniyet amiri de dördüncü sınıf emniyet müdürü rütbesine terfi ettirildi. MDK kararına göre ise 173 başkomiser emniyet amirliği rütbesine, 80 komiser başkomiserlik rütbesine ve 224 komiser yardımcısı da komiserlik rütbesine terfi ettirildi.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Hüseyin Ateşok 1’inci Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi ettirildi. Ateşok’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pilotlarından biri olarak görevini sürdürdüğü belirtildi.

Öte yandan 15 Temmuz sonrası yayımlanan kararname kapsamında merkez göreve çekilen bazı emniyet müdürlerinin emekli edilmesi dikkati çekti.

Haberin Devamı

Yarımel de emekli

Bu kapsamda, Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, bazı kamu görevlilerinin yargılanmasını sağlayan bilirkişi raporunu hazırlayan ve 2009’da kayıtların silindiğini tespit eden Polis Başmüfettişi Levent Yarımel de emekli edilen isimler arasında yer aldı.

FETÖ mensuplarının, “Selam Tevhid” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik 54 hakim ve savcının yargılandığı davada sanık olan eski hakim Mehmet Karababa’nın kardeşi eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hacı Yusuf Karababa da 15 Temmuz’dan sonraki emniyet müdürleri kararnamesi ile merkeze çekilmişti. Karababa da emekli edildi. 15 Temmuz’dan sonra görevden alınan eski Personel Daire Başkanı Eyüp Kınacı da emekli edilen isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı