Diri Bir Boyun, Genç Bir Görünüm!

Yüz bölgesi her insan için oldukça önemlidir. Yüzümüz aynamız olduğu için genellikle bakımı konusunda dikkatli davranırız. Yüz kremleri, gece ve gündüz kremleri, nemlendiriciler, kırışık önleyiciler, göz altı kremleri ve çok dahası hayatımızda yüzümüzün genç görüntüsünü korumak için yer alır. Bu noktada pek çok insan boyun ve dekolte bölgesinin de aslında en az yüz kadar ön planda olduğunu atlar. Boyun bölgesinde meydana gelen sarkmalar ve kırışıklıklar, gıdıda meydana gelen yağlanmalar kişinin yaşlı gözükmesine neden olur. Yüz bakımına ne kadar dikkat ederseniz edin, yüzünüz ne kadar genç ve canlı görünürse görünsün boyun bölgesinde sarkma ve kırışıklıklarınız varsa aynaya baktığınız zaman yeterince mutlu hissedemezsiniz. Boynumuza yandan bakmadığımız için çoğunlukla bu bölgeyi atlarız.

Boyun Germe Estetiği Hakkında Merak Edilenler
Boyun germe estetiği, boyun bölgesinde meydana gelen sarkma ve şekil bozukluklarının ortadan kaldırılmasını sağlar. Operasyon çoğu zaman iki aşamalıdır. Öncelikle kulak önünden başlayan ve arkasına kadar uzanan bir kesi açılarak yüz ve boyun derisi serbestleştirilir. Sonrasında ise fazla deri alınır, boyun kaslarına müdahale edilerek yeterli gerginlik sağlanır. Boyunda bulunan dikey bantlarda çeneye açılan bir kesi ile kaslara müdahale edilerek giderilir. Boyun germe sırasında bazen gıdı bölgesine liposuctio eklenebilir, çenesi geride olan kişilerde çene ucu belirginleştirilebilir.

Unutulan ve Gizlenemeyen Sırlar
Boyunda oluşan kırışıklık ve sarkmalar insanı en yaşlı gösteren şeylerden biridir. Özellikle çene altından başlayan ve boyuna kadar olan bölgede yani gıdı olarak adlandırılan bölgede sarkmaların meydana gelmesi kişinin 5 ila 15 yaş arasında yaşlı göstermesine neden olur. Kırışıklıkları, güneş lekelerini ve hatta yüzdeki sarkmaları kozmetik müdahaleler ile saklamak mümkünken, gıdı bölgesini saklamak mümkün değildir. Boyun estetiği, bu bölgede meydana gelen yağlanmaların ortadan kaldırılması ve ihtiyaca göre sarkık görünümün toparlanması ile tamamlanır. Sonucu en tatmin edici estetik operasyonlar arasında yer alan boyun estetiği ile görüntünüzde etkili ve zamana karşı koyan bir değişim elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Çiğdem Ünal
Estetik, Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı