Diş İmplant Tedavisi Hakkında Sık Sorulan Sorular:

İmplant nedir?

İmplant, kelime anlamı olarak ekmek, dikmek manasına gelmektedir. En basit tanımıyla çene kemiği içerisine diş köküne benzer metal bir yapının yerleştirilmesidir. Günümüzde diş eksikliği tedavisinde kullanılan en popüler tedavi yöntemlerden birisi olarak değerlendirilmektedir.

İmplant uygulamaları için yaş sınırı var mıdır?

Diş implantı kemik gelişimi tamamlanmış her yetişkine uygulanabilir. İmplant cerrahisi için üst yaş sınırı yoktur. Çene kemiği miktarı ve kalitesi yeterli olan her yaştaki hastaya implant tedavisi uygulanabilir.

Haberin Devamı

İmplant alerji yapar mı?

İmplantlar titanyum alaşımlardan yapılmaktadırlar. Titanyum çok uzun yıllardır tıp alanında kullanılan son derece biouyumlu bir materyaldir.

İmplant tedavisinin avantajları nelerdir?

İmplant tedavisinin bize sağladığı en büyük avantaj; kısmi dişsiz veya tam dişsiz her hastaya sabit protez yapılmasına imkanı vermesidir.

İmplant tedavisinin diğer bir önemli avantajı ise, dişsiz bir bölgeye protez yapılmak istendiğinde komşu dişler üzerinde herhangi bir işlem yapılmamasıdır.

İmplant tedavisi nasıl yapılmaktadır?

İmplant tedavisi ilki aşamalı bir tedavidir;

İlki, implant cerrahisi dediğimiz implantın çene kemiği içerisine yerleştirilmesi işlemidir. Bu işlemden sonra 3-4 ay gibi bir süre beklenmesi gerekmektedir. Çünkü kemik içerisine yerleştirilen implantın belirli bir osseointegrasyon (implant ile çene kemiğinin birbirine tutunması) süresi vardır.

İkinci aşama ise çene kemiğine tutunan implantın üzerine protez yapılmasıdır. Çene kemiği içerisindeki implant diş kökünü temsil ederken, üzerine de dişin ağızda görünen kısmı yani kuron kısmı yapılarak tedavi bitirilmiş olur.

Cerrahi işlemden sonra protez yapılıncaya kadar dişsiz mi beklenilmesi gerekiyor?

Cerrahi işlemden sonra beklenilmesi gereken 3-4 aylık süre yapılacak bir geçici protez sayesinde dişsiz olarak beklenmeyebilir. Bu geçici protez hem hasta ve hekimine yapılacak daimi protez hakkında fikir vermiş olur hem de özellikle ön bölge diş eksikliğinde estetiği sağlamak adına önemli katkılar sağlamaktadır.

Haberin Devamı

İmplant tedavisi sırasında ve sonrasında ağrı olur mu?

İmplant tedavisi diğer birçok diş tedavisi gibi lokal anestezi altında yapılmaktadır ve işlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmemektedir. Cerrahi sonrasında ise hekim tavsiyelerine uyulduğu takdirde bir sorunla karşılaşılmamaktadır.

Sağlıklı günler, güzel gülüşler dileğiyle...

Dt. Mesut OKTAY