Gündem Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Dışarı çıkacaklar dikkat

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Dışarı çıkacaklar dikkat

26.09.2018 - 07:29 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde fırtına, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde ise kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış kentin Anadolu Yakası'nda etkili oldu. Yağış nedeniyle D-100 karayolu- Harem istikametinde bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Sağanak yağmurun ve kuvvetli rüzgarın etkili olacağı Marmara bölgesinde deniz ulaşımında da iptaller oldu. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri'nde (BUDO) sabah yapılan sefer iptalleri hala devam ediyor. Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bugün yapılması gereken tüm feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.

Meteorolojiden son dakika uyarısı Dışarı çıkacaklar dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale çevreleri, Kırşehir'in kuzey ve batısı, Yozgat’ın kuzeyi, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Samsun ve Sinop çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması (50-100 kg/m2) bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun iç ve kuzeydoğu kesimlerinde hissedilir derecede (8 ila 15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 km/sa), Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 15

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Haberin Devamı

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 22

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı (Sabah saatlerinde 1800 m ve üzerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor) 17

Adana: Parçalı ve az bulutlu 34

Antalya: Az bulutlu ve açık 29

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 17

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 19

Erzurum: Parçalı bulutlu, kuzeydoğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 22

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 34

Meteorolojiden son dakika uyarısı Dışarı çıkacaklar dikkat

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış kentin Anadolu Yakası'nda etkili oldu. Yağış nedeniyle D-100 karayolu- Harem istikametinde bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı.

BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle sabah seferleri iptal edilmişti.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri'nde (BUDO) sefer iptalleri devam ediyor.

İDO'nun 11.50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa ile 12.00'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma seferleri; BUDO'nun 12.30 Eminönü-Mudanya,

13:00 Bursa- Eminönü, 14:30Eminönü-Mudanya, 14:30 Eminönü-Armutlu, 15:00 Mudanya-Eminönü, 15:55 Armutlu-Mudanya, 16:30 Eminönü-Mudanya seferleri iptal edildi.

Haberin Devamı

Meteorolojiden son dakika uyarısı Dışarı çıkacaklar dikkat

GÖKÇEADA FERİBOT SEFERLERİNE 'FIRTINA' ENGELİ

Kuzey Ege Denizi'nde iki gündür etkili olan kuvvetli poyraz nedeniyle Gökçeada'ya ulaşımda akşamalar yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün, bugün Kuzey Ege kıyılarında poyraz fırtınasının saatte 70 ile 100 kilometre hızla eseceği uyarısı ardından, Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Gökçeada-Kabatepe arasında bugünkü tüm feribot seferlerini iptal etti. Gestaş firması, olumsuz hava koşulları nedeniyle Geyikli'den Bozcaada'ya saat 09.00'da yapılması gereken seferin 10.00'a ertelendiğini bildirdi.

Çanakkale Boğaz hattındaki feribot seferleri ise, aksamadan devam ediyor.