Siyaset Dışişleri: Kararı kabul etmiyoruz

Dışişleri: Kararı kabul etmiyoruz

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Parlamentosu’nun Zeytin Dalı Harekâtı’na yönelik kararına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, ‘Haksız ve dayanaksız’ kararın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Dışişleri: Kararı kabul etmiyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Zeytin Dalı Harekâtı’na yönelik kararına tepki göstererek, “Terör örgütlerine gösterdiği müsamaha konusundaki sicili bilinen Avrupa Parlamentosu’nun bu kararını kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye, her türlü terör örgütüne karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamada, AP’nin, “Suriye’deki durum” başlıklı kararında Türkiye’ye yapılan çağrının, AP’nin gerçeklerden ne ölçüde kopuk olduğunun yeni bir göstergesi olduğu belirtilerek, “Bu kararla birlikte Avrupa Parlamentosu bir kez daha objektiflikten uzak ve taraflı bir bakış açısına sahip olduğunu göstermiştir” denildi.

Meşru müdafaa

Zeytin Dalı Harekâtı’nın bir terörle mücadele harekâtı olduğu ve Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı ile BM Güvenlik Konseyi’nin terörizmle mücadeleye ilişkin kararları çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı temelinde yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Harekâtın hedefinde, Afrin bölgesinde konuşlu PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütü unsurları ile Suriye’nin diğer kesimlerinden gelen ve bu bölgede yuvalanan DAEŞ unsurları bulunmaktadır. PKK, AB’nin terör örgütleri listesinde yer almaktadır. Bu itibarla, harekât, yalnızca Türkiye’nin ulusal güvenliğini değil Avrupa’nın da güvenliğini sağlamaya yönelik uluslararası meşruiyete sahip bir harekâttır. Harekât kapsamında sivil halkın zarar görmemesi için gereken her türlü tedbiri alan Türkiye’ye karşı yöneltilen bu ithamlar haksız ve dayanaksızdır.

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu’nun, Türkiye’nin terörle mücadele çabalarını görmezden gelip terör örgütü kaynaklı mesnetsiz iddialara itibar etmesinin izahı yoktur. Terör örgütlerine gösterdiği müsamaha konusundaki sicili bilinen AP’nin bu kararını kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da her türlü terör örgütüne karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.”